Η αφέντρα Μέρκελ ήρθε να «επιθεωρήσει» την… αποικία της

Με ύφος κατακτητή η Μέρκελ στο Μαξίμου! Ούτε λέξη για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Τεμενάδες και υποκλίσεις στους δήμιους της πατρίδας

Τους δίνουμε και… βραβείο! Η Γερμανία, που ρήμαξε τη χώρα, με απόφαση Τσίπρα θα είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ Η Θέση μας: Δώστε τον λόγο στον λαό μας!

Διαβάστε επίσης:

►Μυστήριο με το «άδειασμα» ( ; ) του Βέμπερ στον Κυριάκο για το «deal» με την ΠΓΔΜ

►Ζόρια Ζάεφ που ανέβαλε την ψηφοφορία για το Σύνταγμα

►Φωτιά ο Μίκης! «Υποταγή και ραγιαδοποίηση»

►Τουρκία: Τα σχέδια (με απειλές) για πλιάτσικο

►Τίτλοι τέλους για ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.! Ο Καμμένος αποχαιρέτησε τους στρατηγούς

►Εργασιακός Μεσαίωνας στα Jumbo

►Τρομο-φάκελοι σε 13 πανεπιστήμια

Ζήτησε συνέχιση της λιτότητας, δεν είπε λέξη για τις κατοχικές αποζημιώσεις και χαιρέτισε το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Σε ρόλο «αφέντρας», η Ανγκελα Μέρκελ έκανε μια καθαρά ηγεμονική εμφάνιση στην Αθήνα, χωρίς να διστάσει για πολλοστή φορά και όπως το συνηθίζει να κουνήσει απειλητικά το… δάχτυλο στους Ελληνες, καθώς συνέστησε αυστηρή συνέχιση των μεταρρυθμίσεων (σκληρή λιτότητα, με απλά λόγια) στα επόμενα χρόνια, με την επισήμανση ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Το εξοργιστικό, πάντως, στην όλη ιστορία ήταν ότι, ενώ η χώρα μετρά πρωτοφανείς πληγές, πολεμικών μάλιστα διαστάσεων, από την ανηλεή εφαρμογή των εθνοκτόνων Μνημονίων, η ελληνική πλευρά διά στόματος Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε με ισχυρές αποχρώσεις δουλοπρέπειας ότι η Γερμανία, που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε κανονικά να λογοδοτήσει, θα είναι… τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.

Ταυτόχρονα, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είπε λέξη για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τις καταστροφές και τις θηριωδίες που προκάλεσαν οι ναζί στον ελλαδικό χώρο, κάνοντας ότι δεν άκουσε όταν ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα -έστω ασθενικά- κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπιών. Δεν πρέπει επίσης να περνούν απαρατήρητα η ωμή παρέμβαση της κυρίας Μέρκελ στα εσωτερικά και το «άδειασμα» με το γάντι που έκανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ν.Δ. για την αρνητική στάση τους απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγχαρητήρια

Για το ίδιο θέμα έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Τσίπρα, αποκαλώντας παράλληλα πρώτη φορά την ΠΓΔΜ «Βόρεια Μακεδονία», επικυρώνοντας έτσι από την πλευρά της τα «βαφτίσια». «Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στο ονοματολογικό και στην οικονομία. Θα μιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς να θέλω να δώσω μεγαλύτερη αξία στον ρόλο μου, αλλά πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει θα είναι προς όφελος της ΠΓΔΜ, της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Είμαι βαθιά πεπεισμένη γι’ αυτό. Οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά εδώ υπάρχει ένα εθνικό θέμα» είπε η καγκελάριος, στέλνοντας το μήνυμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παραδίδοντας με θράσος μαθήματα… εθνικού καλού στους Ελληνες.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την ηχηρή μετάλλαξή του από την εποχή του «Go back, κυρία Μέρκελ» στις τωρινές αβρότητες και στα φιλιά με την καγκελάριο, λέγοντας ότι τότε στήριζε τις διαδηλώσεις, διεκδικώντας ένα βιώσιμο πρόγραμμα που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να βγει από την κρίση, ενώ τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. «Οταν είσαι στη θέση του πρωθυπουργού, εκπροσωπείς όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες» είπε ο πρωθυπουργός ενώπιον της καγκελαρίου, αρκετά αμήχανα όταν ρωτήθηκε σχετικά, δικαιολογώντας τη θεαματική αναδίπλωσή του στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα.

Σε μια έτερη έκφραση δουλοπρέπειας, πηγές της Ν.Δ. έκαναν την… πάπια στο «άδειασμα» της Α. Μέρκελ στην καταγγελία Μητσοτάκη για τη σύνδεση συντάξεων και Συμφωνίας Πρεσπών. Kαλωσόρισαν τη Γερμανίδα καγκελάριο στην Αθήνα και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αναφορά της ότι η ίδια δεν θα επηρεάσει τη θέση της Ν.Δ. για το Σκοπιανό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πέρασε πάντως… βασιλικά στην ελληνική πρωτεύουσα, αν αναλογιστεί κανείς ότι διανυκτέρευσε σε σουίτα του «Divani Apollon Palace» στο Καβούρι, που κοστίζει 5.000 ευρώ τη βραδιά, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Δείπνο στον Πειραιά με ψαρόσουπα, χταποδάκι και εκμέκ

Γεύσεις από θάλασσα περιλάμβανε το δείπνο που παρέθεσαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα στην Ανγκελα Μέρκελ, στο γνωστό εστιατόριο «Πανόραμα», στον Προφήτη Ηλία, στον Πειραιά, με την ειδυλλιακή θέα στον Σαρωνικό. Ψαρόσουπα με φρέσκια σφυρίδα και συναγρίδα, ψητό χταπόδι, ψητό καλαμάρι και βραστά λαχανικά (μπρόκολο και κολοκυθάκια) ήταν τα πιάτα που σερβιρίστηκαν, συνοδευόμενα από κόκκινο και λευκό κρασί, γλυκό εκμέκ, καθώς και χειροποίητο παγωτό.

Ολα αυτά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς ολόκληρη η περιοχή είχε αποκλειστεί από πολύ νωρίς κι ενώ ακόμη οι δύο ηγέτες βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Να σημειωθεί ότι ζητήθηκε μετά τις 5 το απόγευμα να μην υπάρχουν άλλοι πελάτες στο μαγαζί, καθώς το δείπνο για δέκα μόνο άτομα ήταν… πριβέ.

Ταλαιπωρία και σήμερα από τα μέτρα

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, με την Αθήνα να θυμίζει φρούριο και τους Αθηναίους να ταλαιπωρούνται αφάνταστα, καθώς έκλειναν διαδοχικοί δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της Ανγκελα Μέρκελ. Δύσκολες ώρες περιμένουν και σήμερα τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς στις 9.45 το πρωί η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και εν συνεχεία στις 10 θα γίνει δεκτή από τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αργότερα η καγκελάριος θα επισκεφθεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, όπου θα συνομιλήσει με μαθητές, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία, προτού τελικά αναχωρήσει από την Αθήνα στις 4.30 το απόγευμα. Μέχρι την αναχώρηση θα ισχύσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας και καλό είναι να το γνωρίζουν οι Αθηναίοι που επιθυμούν να κινηθούν, ιδιαίτερα στο κέντρο.

Δεν έλειψαν πάντως τα επεισόδια, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χημικών, διέλυσαν συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων που ήθελαν να κινηθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου, όταν η πορεία τους έφτασε μέχρι την Παλαιά Βουλή. Σε αυτό το ύψος της Σταδίου είχαν τοποθετηθεί κάθετα κλούβες των ΜΑΤ για να μην περάσουν οι διαδηλωτές και, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να παρακάμψουν το μπλόκο της Αστυνομίας, έγινε η χρήση των χημικών.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα