Απειλεί την Αμερική ο Τσαβούσογλου με επίθεση στη Συρία

Στους γνωστούς -διπλωματικούς (;)- λεονταρισμούς του επιδόθηκε ακόμη μια φορά χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου (φωτό) με φόντο τις εξελίξεις στη Συρία……προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα εξαπολύσει επίθεση στα βόρεια της χώρας, αν η προβλεπόμενη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων καθυστερήσει! «Αν (η αποχώρηση) καθυστερήσει με γελοίες δικαιολογίες, που δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, του τύπου “οι Τούρκοι θα σφαγιάσουν τους Κούρδους”, τότε θα εφαρμόσουμε την απόφασή μας» να εκκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο δίκτυο NTV.

Πρόκειται για δήλωση-απάντηση εκ μέρους της Αγκυρας στην πρόσφατη τοποθέτηση του Αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο, ο οποίος εξέφρασε την -εύλογη, όπως έχει δείξει η Ιστορία- ανησυχία της Ουάσινγκτον για τη στάση των Τούρκων απέναντι στους Κούρδους. Η επιθετική διάθεση που διαχρονικά επιδεικνύουν έναντι των Κούρδων οι Τούρκοι διαφάνηκε και πριν από λίγες ημέρες, στη διάρκεια της επίσκεψης του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον στην Αγκυρα, ο οποίος επιδίωξε να συζητήσει για την προβλεπόμενη αμερικανική αποχώρηση από τη Συρία, αλλά τον… επέπληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επειδή υπερασπίστηκε αυτήν την κουρδική πολιτοφυλακή. «Η Τουρκία θα πολεμήσει τις YPG, είτε οι ΗΠΑ αποχωρήσουν είτε όχι» τόνιζε με νόημα ο Τσαβούσογλου, δείχνοντας με σαφήνεια ποια είναι τα πραγματικά σχέδια της Αγκυρας.

Ωστόσο, αν και η Τουρκία έχει δεσμευτεί να εξαλείψει ό,τι έχει απομείνει από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία μετά την αμερικανική αποχώρηση, αναλυτές αμφιβάλλουν για τις ικανότητές της να φέρει εις πέρας μια τέτοια μάχη χωρίς την πλήρη συνεργασία της Ρωσίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα