Λαϊκό: Κινδυνεύουν 80 αμετάγγιστοι ασθενείς

Τη σοβαρή έλλειψη αίματος προς μετάγγιση και τις τραγικές συνθήκες περίθαλψης των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών στο Νοσοκομείο Λαϊκό καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, ο οποίος κάνει έκκληση στους αιμοδότες να προσφέρουν αίμαΓια πολλοστή φορά ο σύλλογος ΠΑΣΠΑΜΑ καταγγέλλει τις συνθήκες περίθαλψης των αναιμικών ασθενών στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Λαϊκού και εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη ζωή των ασθενών.

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 80 αμετάγγιστοι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο από τις 31 Δεκεμβρίου 2018 στο Λαϊκό Νοσοκομείο και η έκκλησή μας προς το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για αποστολή μονάδων αίματος δεν απέδωσε, καθώς ο αριθμός των αμετάγγιστων ατόμων βαίνει συνεχώς αυξανόμενος» είπε στη «δημοκρατία» η γ.γ. της ΠΑΣΠΑΜΑ Ιωάννα Μυρίλλα.

Τι συμβαίνει στο νοσοκομείο;

«Το πρόβλημα έλλειψης αίματος στη μονάδα του Λαϊκού είναι μείζον και δυσεπίλυτο, καθώς σε κανένα άλλο νοσοκομείο δεν παρατηρείται τόσο έντονη έλλειψη αίματος σε τόσο συχνά διαστήματα. Τα Νοσοκομεία “Γ. Γεννηματάς”, Νίκαιας και Ιπποκράτειο, που έχουν πολύ μεγαλύτερες Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας, δεν αντιμετωπίζουν τόσο συχνά ελλείψεις σε αίμα. Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, γιατί συμβαίνει αυτό στο Λαϊκό, δεν μας έχουν δώσει πειστικές απαντήσεις» εξηγεί η κυρία Μυρίλλα.

Σημειώνεται ότι οι παρατεταμένες αναβολές των μεταγγίσεων στην καλύτερη περίπτωση υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πασχόντων και στη χειρότερη είναι απειλητικές για τη ζωή τους, καθώς μπορεί να προκληθούν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και άλλες επιπλοκές.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα