Καταργούν τη μέριμνα για εκπαιδευτικούς με αναιμία

Παρέχονται απλώς 20 μόρια στο νέο σύστημα διορισμών του ΓαβρόγλουΣε εργασιακό αδιέξοδο βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, καθώς με το νέο, απάνθρωπο, όπως το χαρακτηρίζουν, σύστημα διορισμού καταργείται η πρόταξή τους στην επετηρίδα και πλέον η πρόσληψή τους στηρίζεται σε μόρια που ισχύουν γενικά για τα ΑμεΑ. 

«Η πρόταξη στην επετηρίδα ίσχυσε πρώτη φορά το 1990» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας Βασίλης Δήμος. Ομως με το νέο σύστημα δεν υπάρχει καμία μέριμνα, «μόνο μοριοδότηση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες γενικότερα με βάση ορισμένα κριτήρια. Δηλαδή, αν κάποιος έχει αναπηρία από 67% και πάνω, παίρνει 20 μόρια, τα οποία δεν διασφαλίζουν τίποτα. Την ίδια στιγμή, 20 μόρια δίνονται και στους συζύγους των ατόμων με αναπηρία και σε γονείς εκπαιδευτικούς που έχουν ένα παιδί με αναπηρία. Δηλαδή, δεν δίνονται επιπλέον μόρια στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς».

Οπως καταγγέλλει η ομοσπονδία, δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση για αυτό το μέτρο, το οποίο γκρεμίζει τα όνειρα και τα σχέδια των 40 νέων παιδιών που πάσχουν από τη νόσο και αποφοιτούν από τις σχετικές σχολές. «Αυτά τα παιδιά δεν έχουν την πολυτέλεια να ακολουθήσουν νέα σχολή. Αν υπήρχε ένα μεταβατικό στάδιο, θα ενημερώνονταν ώστε να σπουδάσουν κάτι άλλο. Πλέον είναι πολύ δύσκολο για ένα άτομο με μεσογειακή αναιμία να γίνει κυνηγός των κριτηρίων που απαιτούνται» καταλήγει ο κ. Δήμος.

Γιώτα Φλώρου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα