Ισόβια σε τραπεζικό για υπεξαίρεση 6.000.000 €

Στην Αγροτική της Καρπάθου

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο 60χρονος πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 6.000.000 ευρώ και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που είχε απασχολήσει το νησί πριν από 12 χρόνια. 

Με την ίδια απόφαση, αθώος για την υπεξαίρεση και ένοχος χωρίς ελαφρυντικό για τη νομιμοποίηση εσόδων κρίθηκε ο 67χρονος συνεργός του, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη επτά ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Αθώοι άλλοι επτά

Επίσης, αθώα κρίθηκαν άλλα επτά άτομα που δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στο νησί και σε λογαριασμούς τους είχαν γίνει καταθέσεις χρημάτων από τον πρώην διευθυντή.

Ο 60χρονος πρώην διευθυντής, αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη πελατών, τους έπειθε να επενδύσουν σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς, προκειμένου έτσι να κερδίσουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά των καταθέσεων ταμιευτηρίου ή προθεσμίας. Στη συνέχεια, για να «νομιμοποιήσει» τη δράση του, συνέτασσε τα σχετικά έντυπα σύμβασης για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία υπογράφονταν από τους αντίστοιχους πελάτες και τον ίδιο ως διευθυντή, χωρίς όμως να τα καταχωρίζει στα μηχανογραφικά συστήματα και τα λογιστικά βιβλία της τράπεζας.