Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

Οι τηλεπωλήσεις είναι η ψυχή του πολιτεύματος, η τσέπη του, η κοιλιά του και το στομάχι του. Τρελές εισπράξεις!Μια βασική διευκρίνιση: τα πολιτεύματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι για να οργανώνουν τον συλλογικό βίο τους και να λειτουργούν υπέρ του συνόλου. Tο σύνολο μπορεί να είναι έθνος, κράτος, ομοσπονδία, συνομοσπονδία, ανθρωπότητα, γαλαξίας, σύμπαν και δεν συμμαζεύεται. Δεν ισχύει το αντίθετο, δηλαδή να υπηρετούν οι άνθρωποι τα πολιτεύματα. Αυτό έχει γίνει πιστευτό μόνο σε μία χώρα λίγων εκατομμυρίων, που έφτασε να χρωστά φράγκα και στους εξωγήινους. Οποτε θελήσει η πλειοψηφία αλλάζει πολιτεύματα, ηγεσίες και συμμαχίες, κι αλεστικά δεν δίνει. Ολο και κάτι γνωρίζει η Ελλάς από τέτοιες εναλλαγές. Βασιλεία, τυραννίς, δημοκρατία, αυτοκρατορία, δουλεία, όλα τα έχομεν περάσει – και περιέργως υπάρχουμε ακόμα. 

Επιβιώσαμε μεν, αλλά η μόνη περίπτωση να τινάξουμε τα πέταλα για τα καλά είναι τώρα. Η δημοκρατία του τηλεμάρκετινγκ έχει οδηγήσει στη χρεοκοπία την Ελλάδα, έχει αυξήσει τη θνησιμότητα, έχει εκτινάξει σε ύψη Ιμαλαΐων την υπογεννητικότητα, έχει υποδουλώσει την πατρίδα στους περαστικούς (πλούσιους και φτωχούς, λαθραίους και μη) και την κάνει όχι απλά σκόνη, αλλά πούδρα τόσο λεπτή, σχεδόν αόρατη. Και πριν από την τηλοψία αυτόν τον ρόλο είχε ο Τύπος, ο οποίος κατόρθωσε να παρουσιάσει αστράτευτους κιοτήδες σαν… ήρωες!

Στην εποχή μας, σχεδόν κάθε μουτσούνα που βλέπεις στην τιβί κάτι γυρεύει (ψήφο και λεφτά και δόξα και υποκλίσεις) και κάτι σου πουλάει (από ελπίδα, σωσμό, σοσιαλισμό, επανίδρυση κράτους, εκσυγχρονισμό και τζάμπα υποσχέσεις, μέχρι μαντζούνια, παυσίπονα, βιταμίνες, χαλιά και κρέμες αποτρίχωσης). Τώρα, το κάνουν επίσημα και απενοχοποιημένα. Σου λέει ο άλλος δύο πολιτικά, σου σπρώχνει κι ένα πακέτο με καλούδια για να τα παραγγείλεις τηλεφωνικώς (και η αποστολή ατελώς).

Παλαιότερα, το τηλεμάρκετινγκ ήταν υπόγειο. Ο ενδιαφερόμενος πωλητής απλά έβγαινε στο τελεβίζιο, λέγανε οι άλλοι πόσο καλός και Ευρωπαίος και… καταλληλότερος είναι, και χωρίς να το καταλαβαίνεις με την ψήφο σου ψώνιζες από πανάκριβες εθνικές οδούς με διόδια-φωτιά μέχρι αλμυρούτσικα χρηματοοικονομικά προϊόντα τύπου swaps και σουβλάκια, κοντοσούβλια, βιομαγνητικά μπρασελέ και αεροπορικά εισιτήρια για να έρθει η τρόικα να σε επιθεωρήσει.

Ο,τι ψωνίσαμε από την τιβί, ωρέ παλικάρια και λεβέντισσες, βγήκε μάπα. Ντιπ καταντίπ μάπα. Να μην το ξανακάνουμε. Χρεώνει, σκοτώνει και δεν πληρώνει.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα