Τσίπρας, Ιερώνυμος, Γαβρόγλου ενώπιον των Φαναριωτών

Για το… μεγάλο ξεκαθάρισμα φαίνεται ότι φτάνει το αμέσως ερχόμενο διάστημα στην Αθήνα αντιπροσωπία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να τεθούν στο τραπέζι όλα τα «αγκάθια» που υπάρχουν, για τα οποία το Φανάρι έχει ανοιχτά εκφράσει την ενόχληση και τον προβληματισμό του.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να συζητηθούν η εκκλησιαστική περιουσία, η μισθοδοσία των κληρικών αλλά και το κτήμα Προμπονά, για το οποίο η κόντρα Βαρθολομαίου – Ιερωνύμου έφτασε μέχρι τα δικαστήρια.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «κατά την τελευταίαν συνεδρίαν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου (…) απεφασίσθη όπως Αντιπροσωπία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μεταβή εις Αθήνας διά να έχη συνομιλίας μετά του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού κ. Αλεξίου Τσίπρα και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ως, ενδεχομένως, και υπηρεσιακών παραγόντων, επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος».

Η αντιπροσωπία θα αποτελείται από τον μητροπολίτη Πριγκηποννήσων Δημήτριο, τον μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ και τον μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο. Εκ μέρους των επαρχιών Κρήτης και Δωδεκανήσου, το «παρών» θα δώσουν ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος και ο αρχιμανδρίτης Ιωακείμ.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2018 το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατύπωσε την αδιαπραγμάτευτη άρνησή του στις προτάσεις της κυβέρνησης για την αναθεώρηση των άρθρων 3 και 21 του Συντάγματος, και για την αλλαγή στο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών.

Μάλιστα, το Φανάρι είχε αναφέρει ότι η αλλαγή του άρθρου 3 θα επιφέρει την αποβολή της Εκκλησίας από τον δημόσιο βίο, την κατάργηση των αργιών των θρησκευτικών εορτών, την αλλοίωση του περιεχομένου και της διδασκαλίας των Θρησκευτικών και την αφαίρεση των ιερών συμβόλων της Ορθοδοξίας από τις δημόσιες υπηρεσίες (σχολεία, δικαστήρια κ.λπ.).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα