Επέτρεψαν στον Οτσαλάν να συναντήσει τον αδελφό του

Επειτα από δύο χρόνια πλήρους απομόνωσηςΥποχωρώντας στην απεργία πείνας που είχε αρχίσει -εδώ και δύο μήνες- μια φυλακισμένη βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) διαμαρτυρόμενη για τις (απαράδεκτες) συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν, οι τουρκικές Αρχές έδωσαν τελικά την άδεια στον ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που παραμένει κρατούμενος στο νησί-φυλακή του Ιμραλί, στη θάλασσα του Μαρμαρά, να συναντηθεί με τον αδελφό του Μεμέτ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Οτσαλάν με μέλος της οικογένειάς του έπειτα από δύο χρόνια πλήρους απομόνωσης. Την ανακοίνωση της συνάντησης στο Ιμραλί, όπου ο Οτσαλάν κρατείται από τον Φεβρουάριο του 1999, έκανε μέσω twitter η συμπροεδρεύουσα του HDP Περβίν Μπολντάν, προσθέτοντας ότι ο ιστορικός ηγέτης του PKK βρίσκεται «σε καλή κατάσταση». Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε και από τον ανιψιό του Οτσαλάν, βουλευτή Ομέρ Οτσαλάν, ο οποίος τόνισε: «Ως οικογένεια, ζητούμε ο Οτσαλάν να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τους άλλους κρατουμένους… Εχει το δικαίωμα να συναντά την οικογένειά του κάθε εβδομάδα».

Καταγγελία

Η βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν είχε αρχίσει την απεργία πείνας για τον Οτσαλάν στις 8 Νοεμβρίου μέσα από τη φυλακή όπου βρίσκεται. Η Γκιουβέν κρατείται επειδή «τόλμησε» να καταγγείλει την τουρκική επίθεση κατά του θυλάκου της Αφρίν στη βόρεια Συρία.

Η δε περίπτωσή της δεν είναι η μοναδική, καθώς τουλάχιστον 150 πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές διαμαρτυρόμενοι για την απομόνωση του Οτσαλάν. Στελέχη του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) έχουν εκφράσει πολλές φορές ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα