Ο ξαφνικός «πόλεμος» Ταχιάου - Θεοτοκάτου

Η δήλωση του προέδρου των πολυτέκνων για τα επιδόματα πυροδότησε την αντίδραση του υποψήφιου δημάρχου

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Αιφνίδια κόντρα μεταξύ του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου και του προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων «Αγιοι Πάντες» Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου.

Ο κ. Ταχιάος, που παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του συλλόγου, ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής σελίδας του στο facebook ότι του προκάλεσε «αλγεινή εντύπωση» η πρόταση του κ. Θεοτοκάτου «να κοπούν τα επιδόματα αναπήρων για να δοθούν στους πολυτέκνους».

Ο υποψήφιος δήμαρχος χαρακτήρισε αυτή την πρόταση «απεχθέστατη».

«Βρέθηκα στην κοπή βασιλόπιτας μιας κοινωνικής ομάδας που σέβομαι και τιμώ για το κουράγιο της να αναδεχθεί οικογενειακά βάρη που οι περισσότεροι δεν αντέχουμε και πραγματικά χάρηκα την ευλογία που ανέδιδε η εικόνα των πολλών μικρών παιδιών τα οποία συνόδευαν τους γονείς τους.

Λυπήθηκα και ντράπηκα, όμως, γι' αυτό που άκουσα από τον εκπρόσωπό τους, ότι τα επιδόματα προς τους αναπήρους πρέπει να κοπούν και να κατευθυνθούν προς αυτούς. Πρόκειται για μια απολύτως φασιστική άποψη, που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα και που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και στο έθνος» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ταχιάος.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοτοκάτος, μιλώντας στη «δημοκρατία», έκανε λόγο για «αθλιότητα» από την πλευρά του κ. Ταχιάου, τονίζοντας μάλιστα «ότι εάν δεν ζητήσει δημόσια συγγνώμη, θα υποστεί τις συνέπειες».

«Στην ομιλία μου είπα ότι στην πατρίδα μας δυνατότητες υπάρχουν, σωστές προτεραιότητες δεν υπάρχουν. Δεν είναι δυνατόν, είπα, να δίνονται 2 μόρια για κάθε παιδί σε πολύτεκνο εκπαιδευτικό και όσοι βρίσκουν χαρτί αναπηρίας -εννοώντας ότι γίνονται ανάπηροι με πλαστά χαρτιά- να παίρνουν 20 μόρια. Ούτε σε επιδόματα αναφέρθηκα ούτε σε κάτι άλλο» είπε ο κ. Θεοτοκάτος, που πρόσθεσε: «Ας έρθει να ρωτήσει ο κ. Ταχιάος τι έχω κάνει για τα ανάπηρα μέλη του συλλόγου, αλλά και για άλλους αναπήρους. Αυτός τι έχει κάνει;»