Σφάχτηκαν οι Αλβανοί δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου

Προσχεδιασμένος φόνος μέσα στον Κορυδαλλό, με θύμα τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Δολοφονική επίθεση με 17 μαχαιριές στον λαιμό και στο στήθος δέχτηκε χθες το πρωί στις Φυλακές Κορυδαλλού ο ηθικός αυτουργός της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από τον άνδρα που κατηγορείται ότι σκότωσε τον γνωστό δικηγόρο. 

Ο Αρμπέν Μπάκο, που ήταν γνωστός και ως «Ταμτάκος» ή «μακελάρης του Μικρολίμανου», καθώς τον Νοέμβριο του 2014 άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ εναντίον θαμώνων σε μπαρ της πειραιώτικης συνοικίας, μετατάχθηκε προχθές το πρωί από τις Φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό, καθώς θα δικαζόταν για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μαζί του μεταφέρθηκε και ο ομοεθνής του που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός και που χθες με τη βοήθεια ενός Ελληνα βαρυποινίτη κατέσφαξε τον Μπάκο.

Σύμφωνα με όσα είδαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών από τις κάμερες των φυλακών που κατέγραψαν το περιστατικό, οι δύο Αλβανοί κάθονταν σε έναν από τους πάγκους της 5ης πτέρυγας και συζητούσαν για την επικείμενη δίκη, παρουσία ενός Ελληνα κρατουμένου, άσχετου με την υπόθεση.Κάποια στιγμή οι δύο συγκατηγορούμενοι φαίνονται να φωνάζουν ο ένας στον άλλον και ξαφνικά ο Ελληνας κατάδικος σηκώνεται, αρπάζει τα χέρια του Αρμπέν Μπάκο και τα δένει αστραπιαία πίσω από την πλάτη του. Την ίδια στιγμή ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου σηκώνεται από τη θέση του, βγάζει από την τσέπη του ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και καταφέρνει αλλεπάλληλα χτυπήματα στον λαιμό και στη θωρακική χώρα του Μπάκο, σκοτώνοντάς τον επί τόπου.

Οι αστυνομικοί που σχηματίζουν δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο κρατουμένων εκτιμούν ότι οι δύο συγκατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου πίεζαν ο ένας τον άλλον να πάρει πάνω του όλες τις ευθύνες.

Ωστόσο, εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από τη δολοφονία του Μπάκο να κρύβονται λόγοι αντεκδίκησης, στο πλαίσιο του αιματηρού πολέμου των νονών της νύχτας που μαίνεται ανεξέλεγκτος τα τελευταία χρόνια και να έχει σχέση με την απόπειρά του να σκοτώσει γνωστό νονό της νύχτας μέσα στις φυλακές, τον Μάιο του 2017.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ ύστερα από εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, υπό τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.