Μήνυμα εθνικής ενότητας από τον Ευ. Αποστολάκη

«Σαφές μήνυμα εντός και εκτός συνόρων» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ……ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη για τη θέση του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, από την οποία δεν έλειψαν και οι χαλαρές στιγμές.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσήλθε στη συνάντηση με τη στολή του, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει χαμογελώντας: «Φορέστε την καλά σήμερα, γιατί από αύριο…» «Είναι η τελευταία φορά που τη φοράω» είπε ο κ. Αποστολάκης, με τον πρωθυπουργό να τον ρωτά «πόσα χρόνια;» και εκείνον να απαντά «από το 1976». «Θα σας λείψει» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Το βράδυ ο νέος υπουργός ορκίστηκε ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ σήμερα γίνεται η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο.

Ο πρωθυπουργός, με τον νέο υπουργό Εθνικής Αμυνας δίπλα του, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Αγκυρα ότι, ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας, σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων «όλοι οι Ελληνες θα είμαστε ενωμένοι όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας». Η ειρωνεία, όμως, ήταν ότι την ίδια ώρα οι Τούρκοι προχωρούσαν σε νέες προκλητικές παραβιάσεις του FIR στο Αιγαίο κι ενώ είχε προηγηθεί συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλούσι Ακάρ στον νέο Ελληνα ομόλογό του.

Ο κ. Αποστολάκης έστειλε μήνυμα εθνικής ενότητας, αποχαιρετώντας τους συνεργάτες του στο Πενταγώνο. «Θεωρώ ότι αυτήν τη στιγμή η ενότητα είναι σημαντική υπόθεση, οι καταστάσεις που βιώνουμε δεν αφήνουν περιθώρια για να μην είμαστε ενωμένοι. Και ειδικά στα θέματα της εθνικής άμυνας ελπίζω ότι όλοι θα δείξουν την ευαισθησία που χρειάζεται».

Να σημειωθεί ότι για να ορκιστεί ο απερχόμενος ΓΕΕΘΑ υπήρξε απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας που έθετε σε «αυτεπάγγελτη αποστρατεία» τον. κ. Αποστολάκη «για σπουδαίο λόγο που αφορά την πρόταση του πρωθυπουργού για διορισμό του ως υπουργού Εθνικής Αμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ». Μέχρι την επιλογή νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα