Ανθ’ ημών Δανέλλης

Ικεσίες στον «Mr 151» για να σωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να περάσουν οι Πρέσπες

Οργιώδες παρασκήνιο, παζάρια και πιέσεις Στο παιχνίδι μπαίνουν και οι… ΡώσοιΗ Θέση μας: Ανεπιθύμητοι οι μηδίζοντες

Διαβάστε επίσης:

►Φτωχότερη η Ελλάδα χωρίς τον «δάσκαλο» Σαράντο Καργάκο

►«Μόνη καθαρή λύση για τη χώρα είναι οι εκλογές»

►«Ξεψαχνίζουν» λογαριασμό του ζεύγους Παπαντωνίου

►Μήνυμα εθνικής ενότητας από τον Ευ. Αποστολάκη

►Αρχισε από τα αποδυτήρια η μάχη της ψήφου εμπιστοσύνης

►Ασήκωτοι φόροι και φέτος στην ακίνητη περιουσία!

 

Σε ρόλο ρυθμιστή και ο… Δανέλλης!

Παλινωδίες στο Ποτάμι για τον «Μr 151» της κυβέρνησης

Ρεπορτάζ
Θοδωρής Λαπαναΐτης

Ανθ’ ημών ένας πολιτικός γυρολόγος. Ο Σπύρος Δανέλλης. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από τη Σοσιαλιστική Πορεία, την ΕΑΡ και τον Συνασπισμό (βουλευτής), πήγε στο ΠΑΣΟΚ (ευρωβουλευτής, ελέω του άλλου μοιραίου προσώπου Γ. Παπακωνσταντίνου) και από εκεί στο… Ποτάμι (βουλευτής), είναι εκείνος που σε μια νύκτα έγινε… φίρμα και απασχολεί όλο το πολιτικό σύστημα. O «Μr 151» βλέπει στα πόδια του να εκλιπαρούν τα κόμματα είτε για να πει «ναι» στην κυβέρνηση είτε «όχι».

Εως αργά χθες το βράδυ, όταν έκλειναν αυτές οι γραμμές, ο κ. Δανέλλης δεν είχε δώσει απάντηση στο τελεσίγραφο που του είχε στείλει ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα να ξεκαθαρίσει τη στάση του και να συνταχθεί με την κομματική γραμμή για καταψήφιση της κυβέρνησης και ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην επόμενη ψηφοφορία.

Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξε ασφυκτικό πρέσινγκ από κύκλους στελεχών του Ποταμιού προς τον κ. Θεοδωράκη, που εκφράστηκε και με αμφίσημες δηλώσεις του Γιώργου Μαυρωτά, που όχι μόνο έδειχναν τον δρόμο της διαγραφής ή ζητούσαν από τον κ. Δανέλλη να παραδώσει την έδρα του, αλλά άφηναν ανοιχτό, αν ο Σπύρος Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να αναθεωρήσουν τη θετική στάση τους και να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών οι άλλοι τρεις του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης)! Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη, τέτοιο ζήτημα (συμψηφισμός της στάσης Δανέλλη στην ψήφο εμπιστοσύνης με τη στάση του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών) δεν υφίσταται.

Οπως όλα δείχνουν, στη γραμμή αυτή κινούνται στελέχη που ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Ν.Δ. Μάλιστα, ο Γρηγόρης Ψαριανός έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: «Αν ο Σπύρος Δανέλλης ψηφίσει την κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι ΔΕΝ ψηφίζουν τη Συμφωνία Πρεσπών και το γκουβέρνο ζορίζεται αγρίως. Αν ο Σπύρος Δανέλλης ΔΕΝ ψηφίσει, η κυβέρνηση πέφτει. Καλό μού φαίνεται». Αντίστοιχα, ο Γιώργος Αμυράς έδειξε τον δρόμο της διαγραφής Δανέλλη λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει ολίγον από Ποτάμι».

Η συνεργασία της Ν.Δ. με το Ποτάμι διχάζει και την Πειραιώς. O Δημήτρης Σταμάτης, συμψηφίζοντας ψήφο εμπιστοσύνης και Πρέσπες, είπε ότι «κόκκινη γραμμή για εμάς είναι ότι όποιος στηρίξει τον Τσίπρα στις Πρέσπες είναι σαν να στηρίζει την κυβέρνηση και δεν μπορεί να έχει κανενός είδους σχέση με τη Ν.Δ. ούτε μετεκλογικά». Στον αντίποδα, η Ντόρα Μπακογιάννη αποσύνδεσε την ψηφοφορία για τις Πρέσπες από τις συνεργασίες της Ν.Δ. «Το ΚΙΝ.ΑΛ. και το Ποτάμι είναι δυνάμει συνομιλητές της Ν.Δ. μετά τη νίκη της στις εκλογές» δήλωσε, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα