Ρωσικά πυρά στις Πρέσπες με αφορμή τον Καμμένο

Εντονη αντίδραση από το ΕξωτερικώνΝέα σύννεφα στις σχέσεις Αθήνας και Μόσχας με αφορμή -αυτή τη φορά- το Σκοπιανό. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με σκληρή ανακοίνωσή του επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και αυτή των Σκοπίων, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι αγνοήθηκε η λαϊκή βούληση. Μιλά για «εκρηκτική κατάσταση» που αντανακλά στην αποχώρηση Καμμένου, επισημαίνει ότι η συμφωνία μεθοδεύεται με «έξωθεν παρεμβάσεις» για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και απειλεί με προσφυγή στο Συμ. Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει συγκεκριμένα ότι «τα πρόσφατα γεγονότα επιβεβαιώνουν εύγλωττα την εκρηκτική κατάσταση που απειλεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αποχώρηση του Πάνου Καμμένου και στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της ότι παρακάμπτει τις απόψεις των πολιτών και δεν κάνει δημοψήφισμα.

Απάντηση

Η παρέμβαση της Ρωσίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, που απάντησε με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών συμβάλλει στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στα Βαλκάνια, καλώντας τη Μόσχα να σεβαστεί τη συμφωνία. «Η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα