Ερεθιστική σκόνη σε 31 τρομο- φακέλους

Δεν βρέθηκε κάτι πιο επικίνδυνοΚαθαροί, χωρίς σκόνη ή άλλες ουσίες, πέρα από τις ερεθιστικές που εντοπίστηκαν και στον πρώτο από αυτούς, ήταν τελικά οι 31 φάκελοι που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς της χώρας, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από χθεσινή ανάλυσή τους από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Σημειώνεται πως υπολείπεται ο έλεγχος άλλων τεσσάρων φακέλων, από όσους έχουν εντοπιστεί. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε κανέναν από τους φακέλους δεν βρέθηκε επικίνδυνη σκόνη ή άλλη ουσία, σε όλους, όμως, ανιχνεύτηκε η ίδια ερεθιστική ουσία με την οποία ήταν εμποτισμένος ο πρώτος φάκελος που είχε σταλεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη και προκάλεσε συναγερμό.

Η σύνθεσή της

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο δείγμα είχαν ανιχνευθεί ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και τη βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης, οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Οι φάκελοι που δεν έχουν ακόμα εξεταστεί είναι δύο που εντοπίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης, ένας στην Κέρκυρα και ένας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας, οι οποίοι δεν έχουν φτάσει ακόμα στην Αθήνα. Ολοι οι φάκελοι έχουν σταλεί από την Ινδία, εκτός από δύο, έναν που στάλθηκε από την Ντόχα του Κατάρ στο ΤΕΙ Πάτρας και ακόμη έναν που στάλθηκε από το Ομάν στη Μόρια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα