Γερμανία: Τα συνδικάτα κλείνουν τα αεροδρόμια

Ταλαιπωρία για τους 180.000 ταξιδιώτεςΧάος αναμένεται να επικρατήσει σήμερα στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Γερμανίας, καθώς τα συνδικάτα Verdi και DBB των εργαζομένων στον τομέα της ασφάλειας εξήγγειλαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Μόνο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο και πλέον πολυσύχναστο της Γερμανίας, οι υπεύθυνοι έχουν ήδη ανακοινώσει την ακύρωση ή την καθυστέρηση έως και 1.200 πτήσεων! Ανάλογη αναμένεται να είναι η εικόνα και σε τουλάχιστον άλλα οκτώ μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων του Αμβούργου, του Μονάχου, του Ανόβερο και της Λιψίας. Προβλήματα, ωστόσο, θα υπάρξουν και σε άλλα μικρότερα αεροδρόμια, όπως εκείνα του Βερολίνου, της Κολονίας – Βόνης, του Ντίσελντορφ και της Στουτγάρδης.

Εντονη ήταν η αντίδραση της Ενωσης Αεροδρομίων ADV, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι θα είναι πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία για τουλάχιστον 180.000 επιβάτες εξαιτίας της ματαίωσης ή της καθυστέρησης των πτήσεων.

Στα άκρα

Η ADV έκανε λόγο για ανεύθυνη συμπεριφορά, υποστηρίζοντας ότι το συνδικάτο τραβάει την υπόθεση στα άκρα. Παρόμοια ήταν και η αντίδραση της Γερμανικής Οικονομικής Ενωσης Αερομεταφορών, η οποία δήλωσε ότι οι απεργίες είναι δυσανάλογες και πως οι επιβάτες και οι αεροπορικές εταιρίες θα «πληρώσουν» τελικά αυτή την κατάσταση.

Τα δύο συνδικάτα ζητούν αύξηση των μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας όχι μόνο για τους 23.000 εργαζομένους στον τομέα της ασφάλειας, αλλά και για εκείνους που εργάζονται στις υπηρεσίες τελωνείων, εμπορευματικών μεταφορών, επιβατών και ανθρώπινου δυναμικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα