«Μάτωσε» η εκπαίδευση

Επεισόδια με χημικά, κροτίδες και τραυματισμό σημάδεψαν την πορεία των 2.000 αναπληρωτών στη ΒουλήΣοβαρά επεισόδια, ένας τραυματισμός εκπαιδευτικού και χημικά σημάδεψαν (για δεύτερη φορά μετά την περασμένη Παρασκευή) τη χθεσινή κινητοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών.

Ενταση επικράτησε όταν οι διαδηλωτές που βρίσκονταν μπροστά από τη Βουλή, προσπαθώντας να σπάσουν τον φραγμό που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικές κλούβες, συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης. Το αποτέλεσμα ήταν μία από αυτές να τραυματίσει μια γυναίκα, η οποία υπέστη έγκαυμα στην πλάτη.

Οι περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση είχαν δώσει αρχικά ραντεβού στα Προπύλαια και έφτασαν στη Βουλή κάνοντας πορεία στους δρόμους της πρωτεύουσας με κεντρικό σύνθημα «Μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών – Οχι στην Παιδεία των περικοπών» και έχοντας στο πλευρό τους μαθητές και φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι διαμαρτύρονται καθώς, όπως προκύπτει από το νέο σύστημα διορισμών, το 50% της μοριοδότησης θα προέρχεται από το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους, και το άλλο 50% από την κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.ά.).

Η συζήτηση και η ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που είχαν προγραμματιστεί για χθες, αναβλήθηκαν και θα διεξαχθούν τελικά την Πέμπτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα