ΓΕΝΟΠ: Κανένας κίνδυνος μπλακάουτ με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακάουτ και ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας ενέργειας, ακόμη και στο ενδεχόμενο νέου κύματος κακοκαιρίας……έδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 Fm.

«Υπάρχει επάρκεια ενέργειας και δεν υπάρχει ζήτημα για μπλακάουτ. Βεβαιώνουμε απόλυτα ότι δεν υπάρχει θέμα επάρκειας. Οι εργαζόμενοι στην παραγωγή, στα ορυχεία, στους σταθμούς και σε όλο το δίκτυο, είτε διανομής είτε μεταφοράς, κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και επάρκεια υπάρχει και θα ανταποκριθούμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Για τις μεμονωμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι οι δυσχέρειες στην αποκατάσταση βλαβών προέρχονταν κυρίως από αποκλεισμένους δρόμους, όπου δεν είχαν καταφέρει να φτάσουν τα εκχιονιστικά. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επισήμανε ότι η ζήτηση τις προηγούμενες ημέρες έχει φτάσει ή και έχει ξεπεράσει τα επίπεδα ζήτησης προ της κρίσεως.

«Πάνω από 9.000 μεγαβάτ είχαμε ζήτηση. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι μονάδες ήταν στο σύστημα και όσο και αν φαίνεται παράξενο, μέχρι η επιστήμη να βρει τρόπο να αποθηκεύει την ενέργεια, οι λιγνίτες μας θα είναι παρόντες και θα χρειάζονται» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα