Ματέο Σαλβίνι: Ο Δ. Αβραμόπουλος είναι «άμεσος»!

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά απόψεων ανάμεσα στον επίτροπο Αβραμόπουλο και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ ΓιούνκερΑλλά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι Ελληνας, χρημάτισε και υπουργός, και η χώρα του αντιμετώπισε το Μεταναστευτικό μόνο με τις δυνάμεις της. Είναι κάτι που μας κάνει να έχουμε σημαντικές κοινές ευαισθησίες» δήλωνε χθες με νόημα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα Ευρωπαίο επίτροπο για τη Μετανάστευση.

Στη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στάθηκε από την πλευρά του ο Ματέο Σαλβίνι. Απαντώντας ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε: «Εχω ζήσει τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Αλλά με τον επίτροπο Αβραμόπουλο έχουμε άμεση επικοινωνία, και με μηνύματα sms. (…) Οταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, στέλνεις ένα μήνυμα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και η απάντηση είναι άμεση. Αλλοι εξαφανίστηκαν και δεν κατέστη δυνατόν να τους γνωρίσουμε».

Επί της ουσίας πάντως και αναφορικά με το γενικότερο αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησής τους με τον Ευρωπαίο επίτροπο, τόσο ο Κόντε όσο και ο Σαλβίνι υπογράμμισαν πως η Ιταλία αναμένει από την Ε.Ε. να βοηθήσει στην αναδιανομή 670 μεταναστών και προσφύγων που έχουν φτάσει στην Ιταλία. «Είμαι ικανοποιημένος από όσα είπαμε και διάβασα το tweet του επιτρόπου Αβραμόπουλου μετά τη σημερινή συνάντησή μας. Τώρα περιμένουμε από την Ευρώπη τις αναγκαίες, συγκεκριμένες κινήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματέο Σαλβίνι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα