Ρίτα Γουίλσον, Νένε Τσέρι και Μαργαρίτης στο «Nostos»

Μεγάλα ονόματα έρχονται το καλοκαίρι στο φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού, δίνοντας παραστάσεις με ελεύθερη είσοδοΑπό τη
Γιώτα Βαζούρα

Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και μουσικός Ρίτα Γουίλσον, η ερμηνεύτρια Νένε Τσέρι, ο διεθνούς φήμης χορευτής και χορογράφος Ακραμ Καν και η ομάδα του, καθώς και πολλοί ακόμη διάσημοι καλλιτέχνες περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα του Summer Nostos του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου 2019, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Βέβαια, οι εκδηλώσεις δεν σταματούν εκεί, μια και το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από μουσικοθεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και εικαστικά δρώμενα.

Φυσικά, το μεγάλο όνομα του φετινού προγράμματος, το οποίο ανακοινώθηκε χθες, είναι αναμφίβολα η Ρίτα Γουίλσον, η σύζυγος του Τομ Χανκς, η οποία στις 29 Ιουνίου καταφθάνει στην Αθήνα όχι με την ιδιότητα της ηθοποιού, αλλά με εκείνη της μουσικού.
Η πολυτάλαντη Γουίλσον καταπιάστηκε με την ποπ-κάντρι μουσική πριν από έξι χρόνια και μετρά ήδη τέσσερα άλμπουμ και συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου. Στην Αθήνα θα την παρακολουθήσουμε σε μία μοναδική συναυλία.

Στις 25 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα δούμε και τη Νένε Τσέρι, τη Βρετανοσουηδή καλλιτέχνιδα, σύμβολο των 90s, η οποία θα παρουσιάσει στην Ελλάδα το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ της, μια προσωπική δουλειά με σαφείς αναφορές στις αγωνίες και στους αγώνες της ως ευαισθητοποιημένη πολίτης του κόσμου. Στις 28 Ιουνίου το ελληνικό κοινό θα απολαύσει τους Local Natives, το διάσημο καλιφορνέζικο indie pop συγκρότημα, το οποίο έρχεται πρώτη φορά στη χώρα μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η συναυλία του γυναικείου τρίο από τη Γαλλία L.E.J (29/06), ενός μουσικού σχήματος που έγινε παγκοσμίως γνωστό χάρη στις διασκευές των καλοκαιρινών επιτυχιών που έκανε το 2015, όπως επίσης και η εμφάνιση της μεγαλύτερης διαπολιτισμικής χορωδίας Choir!Choir!Choir!.

Μαργαρίτης, Σάττι

Στις ελληνικές συναυλίες ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις του Γιώργου Μαργαρίτη (26/06) και της Μαρίνας Σάττι (29/06), ενώ στον χορό θα δούμε ακόμη μία φορά στα μέρη μας τον διεθνούς φήμης χορογράφο Ακραμ Καν. Στις 27 Ιουνίου η ομάδα του Καν (Akram Khan Company) θα παρουσιάσει μια σειρά από σόλο έργα, που δημιουργήθηκαν από συνεργάτες του, μια πλειάδα χαρισματικών χορογράφων.

Ακόμη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το τελευταίο έργο της Victoria Thierree Chaplin «Bells&Spells», το οποίο θα ανέβει στις 26 Ιουνίου με πρωταγωνιστές την κόρη της και εγγονή του Τσάπλιν Aurelia Thierree και τον Jaime Martinez, ενώ στις 27 Ιουνίου θα παρουσιαστεί η νέα οπερέτα του Νίκου Κυπουργού «Μήδεια», βασισμένη στη «Μήδεια» του Μποστ, με την ορχήστρα, τη χορωδία και τους μονωδούς της ΕΛΣ. Στην ενότητα της κλασικής μουσικής έχει συμπεριληφθεί η συναυλία της Lisa Hannigan με τη μουσική κολεκτίβα Stargaze (30/06), αλλά και μια μεγαλειώδης μουσική παραγωγή, στην οποία 125 χορωδοί από το πανεπιστήμιο Yale συμπράττουν με τους μουσικούς του El Sistema Greece (29/06).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα