Διπλάσιο εισιτήριο στο Μουσείο Ακρόπολης

Αύξηση 100% για τη θερινή περίοδοΔιπλάσιο (από τα 5 ευρώ στα 10 ευρώ) θα είναι το εισιτήριο εισόδου για το Μουσείο της Ακρόπολης από την 1η Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, προχωρά στην επικαιροποίηση της τιμολογιακής πολιτικής του ακριβώς 10 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του. 

Στο επτάμηνο της θερινής περιόδου με το διευρυμένο ωράριο (1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου) η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (5 ευρώ το μειωμένο). Μάλιστα, ο λόγος αυτής της επιλογής είναι προφανής καθ’ ότι τη συγκεκριμένη περίοδο η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Τον χειμώνα

Για τη χειμερινή περίοδο (1 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου) θα διατηρηθούν οι ισχύουσες τιμές (5 ευρώ και 3 ευρώ το μειωμένο).

Η απόφαση πάρθηκε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πρώτη φορά από το 2009 το μουσείο θα αποδίδει ποσοστό 30% των εσόδων του από τα εισιτήρια της θερινής περιόδου στο ΥΠΠΟ μέσω του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, με σκοπό τη βελτίωση των εκθεσιακών χώρων των μουσείων.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που καθιερώνεται διζωνικό σύστημα στο Μουσείο της Ακρόπολης, ακολουθώντας το παράδειγμα που εφαρμόζεται από το 2016 σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία. Η εν λόγω απόφαση δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ (5995 Β΄/31.12.2018).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα