ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Το Σκοπιανό και το δήθεν ηθικό πλεονέκτημαΑπό τον
Δημήτρη Κ. Σέργιο*

Πέραν των ουσιαστικών, υπάρχουν και τυπικά ζητήματα που εντείνουν την αποστροφή του γράφοντος στην προώθηση υπερψήφισης από την ελληνική Βουλή της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πρώτον: Η πλειοψηφία που φέρεται στα ρεπορτάζ ότι θα κινητοποιηθεί να υπερψηφίσει δεν είναι ούτε αριθμητικώς ούτε στα πρόσωπα η ίδια με εκείνη που είχε συγκροτηθεί ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Εκείνη ήταν πλειοψηφία με συνοχή 153 προσώπων, σήμερα φθάνουν να αναζητούν πλειοψηφία με… νέα πρόσωπα! Με τις υγείες μας!

Δεύτερον: Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 το ποσοστό αποχής των ψηφοφόρων από την κάλπη ύστερα από το φιάσκο του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015 ήταν πολύ μεγαλύτερο από την πλειοψηφία συν το δώρο των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα που συγκρότησε κυβέρνηση! Διερωτώμαι: Δεν θα ήταν, άραγε, τιμιότερο να προχωρούσε ο κ. Τσίπρας με μεγαλύτερη ειλικρίνεια σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος προς επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, προσκαλώντας να ψηφίσουν και όσους απείχαν από την κάλπη του Σεπτεμβρίου του 2015; Τι είμαστε, επί τέλους, οι Ελληνες; Παρίες, ακόμη και ενώπιον των ενταύθα ηγετών; Την ώρα που ο Ζάεφ έδωσε αντίστοιχο δικαίωμα στον δικό του λαό; Τουλάχιστον, όπως φαίνεται, ο κ. Π. Καμμένος, που αποχώρησε από την κυβέρνηση, έχει αυτήν την ειλικρίνεια! Ζητά επίμονα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος!

Τρίτον: Στις 9 Ιανουαρίου 2019, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου με τίτλο «Ωρα Ελλάδας – Βουκουρέστι» στην αίθουσα της Π. Βουλής, ακούστηκαν από τον κ. Α. Μαλλιά, πρώην πρεσβευτή μας στις ΗΠΑ (2005-2009), τα εξής ιστορικά: α) Οταν η Αμερική αναγνώρισε τη Νοτιοσλαυία ως «Μακεδονία» το 2004, αφαίρεσε από τα Σκόπια κάθε πρόθεση συμβιβασμού με τους Ελληνες. Γιατί το έκανε; β) Με πρωτοβουλία του έτερου πολύπειρου κ. Πέτρου Μολυβιάτη συγκλήθηκε τότε (Νοέμβριος 2004) σύσκεψη στο γραφείο του με θέμα τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε έπειτα από αυτή την αυθαιρεσία των ΗΠΑ να αντιμετωπισθεί το θέμα. Ετσι, στείλαμε στα Σκόπια το ακόλουθο μήνυμα: «Δεν σας αρκεί η Αμερική για να γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ! Μην υποτιμάτε την Ελλάδα! Εχουμε βούληση και δύναμη να διαμορφώσουμε τους κανόνες ένταξης: Μη λύση επιθυμητή στο όνομα – μη ένταξη»! Τα εξιστορεί αυτά ποιος; Ενας «συντηρητικός» διπλωμάτης! Οταν οι «αριστεροί» ήσαν ακόμη σε… καταλήψεις!

Τέταρτον: Στην ιστορική «Εστία» της 9ης/1/2019 (σελ. 4) περιέχεται αυτόχρημα συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ μιας άλλης «συντηρητικής» πολιτικής μας προσωπικότητος με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, την αεράτη Κοντολίζα Ράις, λίγο πριν γίνει η διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 για την ένταξη των Σκοπιανών. Η πολυθρύλητη «Κόντυ» επέμενε στη συζήτηση ότι τα Σκόπια πρέπει να μπουν στο ΝΑΤΟ χωρίς λύση στο όνομα, ο κόσμος να χαλάσει! Η δική μας προσωπικότης απάντησε επί λέξει: «Over my dead body» (=«πάνω από το πτώμα μου»)! Ποια ήταν η προσωπικότης μας που το είπε αυτό; Η μάλλον παροπλισμένη σήμερα Ντόρα Μπακογιάννη! Με τις εν γένει απόψεις της οποίας δεν θα έλεγα και ότι συμφωνώ… πάντοτε! Δεν μπορώ, όμως, να κρύψω ότι η αποκάλυψη της «Εστίας» για την παραπάνω φράση της στην αριστοκρατική «Κόντυ» με συγκλόνισε… Ποιος, λοιπόν, κύριε Τσίπρα, έχει το πολυβασανισμένο «ηθικό πλεονέκτημα»; Εσείς, λέτε;

*Δικηγόρος Α.Π. – Συγγραφέας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα