Θέλουν ομερτά για τις Πρέσπες!

Οποιος τολμά να κρίνει τους βουλευτές που θέλουν να ψηφίσουν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών είναι οιονεί τρομοκράτης και η Δικαιοσύνη πρέπει να του περάσει, τάχιστα, χειροπέδες. Αυτό θέλουν να μας πουν τα «παπαγαλάκια» των ντόπιων και ξένων συμφερόντων, που ετοιμάζονται να δώσουν γην και ύδωρ στους Σκοπιανούς. Φυσικά, πρόκειται περί προπαγάνδας.

Η προπαγάνδα είναι ένα εργαλείο της πολιτικής, αλλά και του εμπορίου, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για να καλύψει λάθη ή ακόμα και εγκλήματα. Χρειάζεται κυρίως για να θολώσει τα νερά και να συσκοτίσει την πραγματική εικόνα. Οταν οι πολιτικοί θέλουν να πουν στο κοινό για μια απόφασή τους που θα ωφελήσει το σύνολο αρκούνται στην επικοινωνία. Μια αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, μια εθνική επιτυχία δεν θέλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν θετικά από τους πολίτες – αρκεί η γνωστοποίησή τους.

Η προπαγάνδα είναι ένα από τα πολλά συνώνυμα του ψέματος και χρησιμοποιείται όχι για καλό σκοπό. Ενα από τα προπαγανδιστικά τρικ που φοριούνται τελευταία από την αμήχανη εξουσία, η οποία έχει βαλθεί να ξεπουλήσει τη Μακεδονία, είναι ο δήθεν «εκφοβισμός» και οι «απειλές» που διατυπώνονται εναντίον των «ιδεολόγων» βουλευτών, οι οποίοι ανακάλυψαν τώρα ότι το προσωπικό συμφέρον τους ταυτίζεται με το εθνικό και πως τα δύο παραπάνω συνοψίζονται στην αποδοχή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών!

Παρουσιάζονται, λοιπόν, η διαφωνία των πολιτών, η πολιτική κριτική και το δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κατάκριση πράξεων, πρακτικών και παραλείψεων ως πρόθεση διάπραξης εγκληματικής ενέργειας! Οι βουλευτές, αλλά και οι μηχανισμοί που συνδέονται με τα συμφέροντα της εκτελεστικής εξουσίας αναφέρονται σε πραγματικά ή ακόμα και σε φανταστικά περιστατικά πολιτικής κριτικής, καθ’ όλα νόμιμης αλλά και επιβεβλημένης σε μια δημοκρατική κοινωνία, και ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Οχι! Οι Ελληνες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν -στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος- την αρνητική άποψή τους για την προδοσία. Και οι αφίσες επιτρέπονται και τα τηλεφωνήματα και τα συλλαλητήρια και κάθε είδος δημόσιας έκφρασης. Η ομερτά, που επιδιώκουν να επιβάλουν ορισμένοι για το θέμα της Μακεδονίας, δεν θα περάσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα