Ψήφος δουλοσύνης

Αφόρητη θα είναι η πίεση της κοινωνίας προς τις απάτριδες πατερίτσες του ΤσίπραΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Είμαι απόλυτα ενθουσιασμένος. Για να ευλογήσω λίγο τα γένια μου, αναφέρω ότι ήμουν από τους ελάχιστους αρθρογράφους στο πανελλήνιο που προέβλεψα πριν από μία εβδομάδα στο άρθρο μου «Η μόνη διέξοδος» ότι ο Καμμένος σίγουρα θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση των «συριζανέλ» μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια. Οπως ακριβώς και έγινε! Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι φοβικοί αρθρογράφοι σε «φιλελεύθερα» ΜΜΕ πίστευαν ότι «δεν θα ξεκολλήσει από την καρέκλα ο Καμμένος».

Ο φόβος που διακρίνει τους συστημικούς δημοσιογράφους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει και τώρα, ακόμα και μετά την αποχώρηση Καμμένου. Είναι όλοι σίγουροι ότι ο Τσίπρας θα βρει τους 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης που ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει. Προσωπικά δεν είμαι τόσο σίγουρος, αν και δεν το θεωρώ απίθανο. Ομως η πίεση που θα ασκηθεί σε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., σε ανεξάρτητους κοινοβουλευτικούς αλλά και σε ενδοτικές ορντινάντσες του Ποταμιού, που σκέφτονται στα σοβαρά να στηρίξουν τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ, για να περάσει η «εθνικά συμφέρουσα» (για τον Σταύρο Θεοδωράκη) Συμφωνία των Πρεσπών, η πίεση λοιπόν που θα ασκηθεί από την κοινωνία προς αυτές τις απάτριδες πατερίτσες του Τσίπρα θα είναι αφόρητη.

Δυστυχώς, η αξιωματική αντιπολίτευση της Ν.Δ., η οποία έχει ακριβώς την ίδια άποψη με τον ΣΥΡΙΖΑ (ονομασία με ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ προσδιορισμό με χρήση του όρου «Μακεδονία»), για άλλη μία φορά θα σταθεί κατώτερη των περιστάσεων. Αντί να υποσχεθεί ο Μητσοτάκης γη και ύδωρ σε πρώην νεοδημοκράτες βουλευτές (π.χ. κυρία Παπακώστα, κυρία Κουντουρά), ώστε να καταψηφίσουν και να εμποδίσουν να έχει για ακόμη έξι μήνες την εξουσία η Αριστερά και να ξεπουλήσει τη Μακεδονία μας, είμαι σίγουρος ότι προσδοκά να μη σκάσει αυτή η «βόμβα» του Σκοπιανού στα δικά του χέρια ως επόμενου πρωθυπουργού.

Βλέπετε, μέσα σε όλα τα δεινά που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό για τα εθνικά θέματά μας είχαμε και ένα πολύ θετικό: Η Ν.Δ., με την ψευδοφιλελεύθερη ελίτ που αποτελεί την ηγετική ομάδα της, εξαναγκάστηκε να εκφράσει μια πατριωτική θέση για να μη φανεί στον κόσμο ότι συμφωνεί στον πόντο με τον ΣΥΡΙΖΑ: Δήλωσαν ότι δεν μπορούν να έχουν μακεδονική εθνότητα οι Σκοπιανοί. Αυτό και μόνο θα αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα σε πιθανές μελλοντικές συζητήσεις του Μητσοτάκη με τον Ζάεφ.
Εύχομαι να αποτύχει ο Τσίπρας να πάρει ψήφο δουλοσύνης από προσκυνημένους βουλευτές και η Συμφωνία των Πρεσπών να αποτελέσει την επικότερη αποτυχία στη σταδιοδρομία του ως πολιτικού.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα