Τα νέα δεδομένα μετά τη διαγραφή Δανέλλη!

Πώς οι αντιδράσεις στο Ποτάμι απειλούν άμεσα την επικύρωση του deal με τα ΣκόπιαΝέα δεδομένα δημιουργεί στην κοινοβουλευτική αριθμητική η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) του Ποταμιού, που βρίσκεται υπό διάλυση, καθιστώντας αβέβαιη την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία.

Η διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην οδό Σεβαστουπόλεως, με αποτέλεσμα να έχουν ενταθεί οι πιέσεις στον Σταύρο Θεοδωράκη να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ως προχθές οι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη διαβεβαίωναν ουσιαστικά ότι οι τρεις βουλευτές του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης) παραμένουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν συμψηφίζουν τη στάση τους με την προσχώρηση Δανέλλη στην κυβερνητική πλειοψηφία, πλέον στις δημόσιες δηλώσεις του Γιώργου Μαυρωτά έρχονται να προστεθούν και αυτές του Δημήτρη Τσιόδρα, που άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες (καταψήφιση, παρών ή αποχή). 

Ενδεικτικό της κατάστασης και των υπαρξιακών διλημμάτων που υπάρχουν στη Σεβαστουπόλεως είναι το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης απέφυγε χθες να κάνει οποιαδήποτε νύξη από το βήμα της Βουλής. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δέχεται εισηγήσεις να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτό υποστηρίζουν δύο βουλευτές του, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, απειλώντας ότι θα μεταπηδήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Ο μεγάλος πονοκέφαλος του κ. Θεοδωράκη είναι ότι η Κ.Ο. αριθμεί πλέον μόλις πέντε βουλευτές και ακόμα μία αποχώρηση βουλευτή του θα σημάνει αυτομάτως τη διάλυσή της και την απώλεια της ιδιότητας του αρχηγού της για τον κ. Θεοδωράκη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, πάντως, διέγραψε τον Σπύρο Δανέλλη λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή και κατά την ομιλία του απευθύνθηκε ονομαστικά στον τέως βουλευτή του: «Κύριε Δανέλλη, αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος». Στη συνέχεια τόνισε ότι για το Ποτάμι είναι κόκκινη γραμμή η καταψήφιση της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε κατηγορηματικά ότι ο κ. Δανέλλης εξαγοράστηκε και επιτέθηκε και στους κ. Μητσοτάκη και Γεννηματά για τις μετεγγραφές βουλευτών από το Ποτάμι, όπως των κ. Φωτήλα, Θεοχάρη, Μάρκου, Μπαργιώτα και Ιλχάν. «Ο σημερινός κατήφορος του κ. Τσίπρα έχει την ιστορία του, έτσι δυστυχώς πολιτεύονται τα παλιά κόμματα» είπε.

Απαντώντας στις βολές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Σπύρος Δανέλλης δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας προ εξαμήνου η προσωπική μου άποψη ήταν η αποχή από την ψηφοφορία, ωστόσο δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στο κόμμα μου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα