Σενάρια για εσπευσμένη ψήφιση των Πρεσπών!

Σενάρια περί επίσπευσης κατάθεσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, με στόχο να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες και πάντως πριν από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, την Κυριακή, διακινήθηκαν χθες κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνηςΕπισήμως το Μέγαρο Μαξίμου, που πράγματι «καίγεται» να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα, δεν επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, αλλά ούτε το ΥΠΕΞ, όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι «πηγές» της σχετικής φημολογίας ήταν κυβερνητικοί βουλευτές, κάτι που προκάλεσε συναγερμό στην Πειραιώς. Στην περίπτωση που τα σενάρια τελικά επιβεβαιωθούν στην πράξη, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να αξιοποιήσει το θεσμικό όπλο της πρότασης δυσπιστίας που διατηρεί, προκειμένου να την μπλοκάρει, καθώς σε αυτή την περίπτωση διακόπτονται όλες οι εργασίες.

Πλην δραματικού απροόπτου, πάντως, δεν φαίνεται να αλλάζει το αρχικό χρονοδιάγραμμα, το οποίο προβλέπει: Πέμπτη ή Παρασκευή δίνεται η συμφωνία στα κόμματα και κατόπιν κατατίθεται στη Βουλή. Δευτέρα και Τρίτη γίνεται η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή διεξάγονται η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια.

Τέλος, αύριο αναμένεται να φτάσει από τα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση για την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα