Κυριάκος: «Αθλιο θέατρο από μία κυβέρνηση… κουρελού»!

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εικονική την αποχώρηση Καμμένου! Βολές σε Δανέλλη και ΠαπακώσταTελευταία πράξη μιας παράστασης» και «άθλιο θέατρο» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, από το βήμα της Βουλής επικαλέστηκε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα το 2014, ότι «ψήφο εμπιστοσύνης δεν δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους», αλλά «τη δίνει ο λαός, και τη δίνει ανοιχτά και καθαρά μέσα από εκλογές», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό ζητώ, χωρίς ούτε μια λέξη παραπάνω από αυτά που έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας το 2014. Συμφωνώ μαζί σας, κ. Τσίπρα. Εκλογές εδώ και τώρα! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε εκ νέου την κυβέρνηση «κουρελού», σημειώνοντας ότι «είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την “κωλοτούμπα”».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ότι είναι «εικονική» και «προσυνεννοημένη» η έξοδος Καμμένου από την κυβέρνηση και χαρακτήρισε «υπόλογο» και «συνεργό» τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. στη στήριξη της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, στοχοποιώντας τους βουλευτές της νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας που δεν εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τους χαρακτήρισε «κομπάρσους» στη «φαρσοκωμωδία των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου». «Μιλάω για γυρολόγους, περιφερόμενους βουλευτές, που αλλιώς εξελέγησαν σε αυτή τη Βουλή και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια, αφού κουρέλιασε και την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε προσωπικά στον Σπύρο Δανέλλη, ρωτώντας τον τι άλλαξε μέσα σε ένα εξάμηνο από την πρόταση μομφής και άλλαξε στάση, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά και στην Κατερίνα Παπακώστα, ρωτώντας: «Προς τι ο ξαφνικός έρωτας με τον κ. Τσίπρα;»

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κάθισε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου παρακολουθώντας τις ομιλίες του Σταύρου Θεοδωράκη και της Φώφης Γεννηματά, σχολίασε και τα «ανοίγματα» του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία μιας νέας παράταξης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι τα «ανοίγματα» του πρωθυπουργού προς την Κεντροαριστερά απευθύνονται σε «πολιτικά ναυάγια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα