«Τον σκότωσα γιατί μου ζήτησε να του φορέσω τις παντόφλες»

Ενίσχυση προσωπικού στις φυλακές αποφάσισε το υπ. Δικαιοσύνης μετά τη στυγερή δολοφονίαΗ αυταρχική συμπεριφορά που επέδειξε ο Αλβανός κατηγορούμενος για την υπόθεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Αρμπέν Μπάκο σε βάρος του ομοεθνούς συγκατηγορούμενού του φαίνεται ότι όπλισε το χέρι τού δεύτερου και προχθές τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. 

«Με το που ήρθε στις φυλακές, πήγε στο κελί του και με φώναξε να συζητήσουμε για την επικείμενη δίκη (σ.σ.: της δολοφονίας του δικηγόρου). Οταν πήγα στο κελί του, αμέσως μου είπε να του φτιάξω καφέ και να του φορέσω τις παντόφλες του. Θόλωσα. Εβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην τσέπη μου και του κατάφερα κάποια χτυπήματα. Πρόλαβε να φύγει από το κελί και τον κυνήγησα στον διάδρομο, όπου τον αποτελείωσα» δήλωσε χθες κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ο δολοφόνος.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο ενός Ελληνα που φέρεται ότι κράτησε τον Αρμπέν Μπάκο από τα χέρια ώστε να τον αποτελειώσει ο κατηγορούμενος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νόμιζε ότι τσακωνόμασταν και μπήκε στη μέση να μας χωρίσει. Εκεί εγώ βρήκα την ευκαιρία και του κατάφερα κι άλλες μαχαιριές στο κεφάλι και στον λαιμό».

Με αφορμή αυτή τη στυγερή δολοφονία, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε σειρά μέτρων με στόχο την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας κρατουμένων και εργαζομένων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και επιτάχυνση της επιλογής και της τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η πύκνωση και η ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και, τέλος, η συχνή διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα