12 τόνους χασίς έκρυβε το «Andreas»

Συνολικά πάνω από 12 τόνοι κάνναβη σε μορφή σοκολάτας και χιλιάδες χάπια Captagon, γνωστά και ως «χάπια των τζιχαντιστών»...

...εντοπίστηκαν από το Λιμενικό εντός του ρυμουλκού «Andreas», που έχει κατασχεθεί και φυλάσσεται στον λιμένα της Αγίας Γαλήνης Κρήτης.

Το συγκεκριμένο σκάφος είχε εντοπιστεί και ακινητοποιηθεί τον Δεκέμβριο, ενώ έπλεε 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης. Στο εσωτερικό του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 6.177.800 κιλά κατεργασμένη κάνναβη, ενώ το πλήρωμά του, που αποτελούνταν από έξι υπηκόους Συρίας, προφυλακίστηκε.

Οι υποψίες των λιμενικών ότι κάτι συνέβαινε με το συγκεκριμένο ρυμουλκό -το οποίο επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό και να μεταφερθεί σε λιμάνι της Βρετανίας- οδήγησαν σε νέα ενδελεχή έρευνα, κατά την οποία εντοπίστηκαν σε κρύπτες ακόμα 6.561.700 κιλά κατεργασμένη κάνναβη και 258.000 ναρκωτικά χάπια Captagon.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση κατεργασμένης κάνναβης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στα χρονικά, με την αξία των ναρκωτικών να ανέρχεται στα 150.000.000 ευρώ.