«Καρφιά» κατά Κυριάκου για Βουκουρέστι – Αποστολάκη!

Ο Τσίπρας επανέλαβε την πρόταση για τηλεμαχία («όποτε θέλετε»), ενώ απέδωσε στη Ν.Δ. το κλίμα πόλωσης και διχασμούΝα ρίξει το «μπαλάκι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το κλίμα έντονης πόλωσης που επικρατεί στο πολιτικό τερέν επιχείρησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρήκε ευκαιρία, μέσω της συζήτησης για την πρόταση εμπιστοσύνης, να εξαπολύσει κατά μέτωπο επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον αρχηγό της Ν.Δ. ότι άλλαξε στάση στο Σκοπιανό μόνο και μόνο για να χαϊδέψει τα ώτα του εκλογικού ακροατηρίου του, υποστηρίζοντας ότι η επίσημη στάση της Ν.Δ. μέχρι να ανακινηθεί το θέμα, περίπου πριν από έναν χρόνο, από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου, δηλαδή η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Και στον Σκάι

Τα προεκλογικά μοτέρ πήραν για τα καλά μπροστά, όταν ο πρωθυπουργός κατέθεσε εκ νέου πρόταση για τηλεμαχία, «όπου, όποτε και όπως θέλετε», και μάλιστα στον Σκάι, για «να σπάσει και το εμπάργκο», όπως είπε με νόημα. Καταγγέλλοντας απουσία επιχειρημάτων στο Σκοπιανό από τη Ν.Δ., κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιπαρατεθούν «face to face» για να ακουστεί ξεκάθαρα η στάση του. «Κάρφωσε», μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη ότι προτιμά τα τετ α τετ στη Βουλή για να μπορεί να διαβάζει τις σημειώσεις του.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο της προσωπικής επίθεσης στον πολιτικό αντίπαλό του, τον κατηγόρησε ότι δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για τα μηνύματα του Σπύρου Αβραμάκου σε «γαλάζια» στελέχη με τα τηλέφωνα βουλευτών, καταγγέλλοντας επί της ουσίας ότι πλέον υιοθετεί όχι μόνο τον ακροδεξιό λόγο, αλλά και τις ακροδεξιές πρακτικές.

«Υιοθετείτε τη στρατηγική έντασης και πόλωσης, που οδηγεί στον διχασμό» είπε, κάνοντας λόγο για «γαλάζια» μετατόπιση από τον μεσαίο στον ακροδεξιό χώρο. Συνεχάρη, ωστόσο, τον Νικήτα Κακλαμάνη, που καταδίκασε τις πρακτικές εκφοβισμού των βουλευτών.

Επίσης, κατηγόρησε τον αρχηγό της Ν.Δ. για στοχοποίηση όχι μόνο βουλευτών, αλλά και προσώπων τα οποία τιμούν με το ήθος τους τον δημόσιο βίο, όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Μίλησε δε για «κολοσσιαίο ατόπημα να εξισώνεται ο ναύαρχος Αποστολάκης με τα ανδρείκελα της χούντας». «Αυτό είναι το επίπεδό σας; Να διαβάζετε στην Ολομέλεια τις επιφυλλίδες γνωστού επιχειρηματία, που υβρίζει καθημερινά την κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε.

Οσο για τις βολές της αντιπολίτευσης περί συναλλαγής μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών, ισχυρίστηκε ότι οι βουλευτές έχουν συνείδηση και «δεν είναι στρατιωτάκια».

«Ψήφος στη σταθερότητα»

 Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Σήμερα το Κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα και ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας. Σε μια κυβέρνηση που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένη θητεία της, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ελλάδας των πολλών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα