Υστατη έκκληση Καμμένου για δημοψήφισμα

Να φέρει, έστω τώρα, τη Συμφωνία των Πρεσπών σε δημοψήφισμα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην -πλέον- κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος……από το βήμα της Βουλής, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους δεν δίνουν οι ΑΝ.ΕΛ. ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να πάει σε έγκριση της συμφωνίας μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ένα αντεθνικό, αντιπροοδευτικό και αντιδημοκρατικό κείμενο. Το 80% του ελληνικού λαού και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το απορρίπτουν. Για όλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε την κυβέρνηση που εμείς δημιουργήσαμε. Σας καλώ, κ. Τσίπρα, να φέρετε σε δημοψήφισμα τη συμφωνία» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και συνέχισε: «Φίλε Αλέξη, δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνάντηση που είχαμε τον Αύγουστο, μετά τη συμφωνία που κάναμε με τους εταίρους, που ήταν αντίθετη με τη λαϊκή εντολή που είχαμε, όταν μου είπες ότι θα πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Αυτό το δημοκρατικό αίσθημα επικαλούμαι».

Οπως είπε ο κ. Καμμένος, «η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με την έξοδο από τα Μνημόνια, ούτε με το οικονομικό πρόγραμμα. Εχει να κάνει με ένα δίλημμα το οποίο ο πρωθυπουργός λανθασμένα έφερε προς συζήτηση, αν συμφωνούμε ή όχι με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε αυτή τη συμφωνία, με την οποία διαφώνησα, διαφωνώ και θα διαφωνώ. Την ίδια θέση είχα και την περίοδο του Σημίτη, όταν έγινε το πρώτο μεγάλο έγκλημα. Η παραχώρηση του όρου “Μακεδονία”», σημείωσε.

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δύο φορές άλλαξε στάση όσον αφορά το Σκοπιανό, ενώ, εξηγώντας για ποιο λόγο οι ΑΝ.ΕΛ. δεν ψήφισαν την πρόταση μομφής της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης τον Ιούνιο, είπε: «Τι θα γινόταν αν εμείς ρίχναμε την κυβέρνηση; Θα έβγαινε η Ν.Δ., θα ερχόταν ο Μητσοτάκης να διαπραγματευτεί λύση με σύνθετο όνομα με γεωγραφικό περιορισμό erga omnes, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία. Αν ρίχναμε την κυβέρνηση, το αποτέλεσμα θα ήταν ότι η Ελλάδα δεν θα έβγαινε από τα Μνημόνια».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ζήτησε από τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο «μια έντιμη συμφωνία, οι κ.κ. Κουίκ, Κουντουρά, Χρυσοβελώνη να μην παραμείνουν υπουργοί» και επανέλαβε: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να μην περάσει η συμφωνία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα