Μητσοτάκης: Κάνατε τη Βουλή να μοιάζει με αυτήν των Σκοπίων

Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλήγοντας ότι, παρά την ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, «κάθε οπαδός της ενότητας, της λογικής και της προόδου στέλνει στον ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα: ”Επιτέλους, φύγετε”»Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τα απειλητικά μηνύματα και τις απειλές για βιαιοπραγίες κατά των βουλευτών της κυβέρνησης, ωστόσο συμψήφισε όλα αυτά με όσα γίνονταν την «αντιμνημονιακή» περίοδο και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως υπεύθυνο του τοξικού κλίματος, καθώς «ήταν μαζί με τη Χρυσή Αυγή στον δρόμο της βίας και των τραμπουκισμών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκανε το ελληνικό Κοινοβούλιο να μοιάζει με αυτό των Σκοπίων και επιτέθηκε στους εκτός ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, θέτοντας το ερώτημα: «Η κυρία Παπακώστα, η κυρία Κουντουρά, ο κ. Κόκκαλης θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης αν τους είχατε απομακρύνει από την κυβέρνηση, κ. Τσίπρα;»

Επέπληξε δε τους προαναφερόμενους μαζί με τον κ. Ζουράρι για το γεγονός ότι «δεν μπήκαν καν στον κόπο να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. Δύο είναι στην Κίνα και άλλοι δύο κάνουν τους Κινέζους». Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στην κριτική που δέχεται ότι έχει στις τάξεις της Ν.Δ. βουλευτές από άλλα κόμματα, υποστήριξε ότι «είχαν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ή και διαγραφεί από τα κόμματά τους τουλάχιστον έναν χρόνο πριν προσχωρήσουν στη Ν.Δ. Και όλοι είναι πολιτικοί που μετακινήθηκαν από κόμμα της αντιπολίτευσης σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, χωρίς διαμετρικά αντίθετες θέσεις».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπερασπίστηκε με σθένος τον πρώην δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο και εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι, αντί να απαντήσει για τους «πολιτικούς γυρολόγους και τις συναλλαγές σας», μίλησε για «μια πετυχημένη κυβέρνηση, που απολάμβανε την εμπιστοσύνη της Βουλής, είχε τη στήριξη τριών κομμάτων και 255 βουλευτών με επικεφαλής έναν καταξιωμένο τεχνοκράτη, ο οποίος εγκατέλειψε την ασφάλεια της καριέρας του για να προσφέρει στον τόπο του. Και που αργότερα παραλίγο να δολοφονηθεί από τρομοκράτες».

Ο κ. Μητσοτάκης ανασκεύασε εν μέρει το θεσμικό ατόπημά του για τη σύγκριση της υπουργοποίησης Αποστολάκη με αυτήν του Σπαντιδάκη το 1967, καλώντας ωστόσο τον κ. Αποστολάκη να δημοσιοποιήσει την άποψή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, προειδοποίησε την κυβέρνηση και τον Νίκο Βούτση να μην προχωρήσουν σε «διαδικασίες-εξπρές και κρυφές μεθοδεύσεις», ώστε η συζήτηση για τις «Πρέσπες» να γίνει με σοβαρότητα, και τόνισε: «Θα είστε ντε φάκτο μια κυβέρνηση μειοψηφίας και θα αντανακλάται στις επιτροπές της Bουλής».

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα