Αγριο «σφυροκόπημα» από την αντιπολίτευση

Σε συνεχές σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης εξελίχθηκε η χθεσινή διαδικασία στη Βουλή από τους αρχηγούς των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης τόσο για το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης όσο και για τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΑμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα. «Οι πολιτικές διαφορές λύνονται στην κάλπη και εκεί σας περιμένει ο ελληνικός λαός» είπε η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ., απαντώντας παράλληλα και στις πιέσεις που δέχεται το κόμμα της από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνος εκφραστής της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα είναι το ΚΙΝ.ΑΛ.» σημείωσε.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει λευκή επιταγή για συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή, ζητώντας παράλληλα με τη σειρά του την άμεση διενέργεια εκλογών. Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε κάθε βουλευτή της νέας πλειοψηφίας να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει και πρότεινε να δεσμευτούν να μην αλλάζουν κόμμα οι βουλευτές στη διάρκεια της θητείας τους.

«Η Βουλή δεν εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού» τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης, προσθέτοντας ότι δεν είναι καλό σημάδι το Κοινοβούλιο να αγνοεί τη βούληση του λαού. «Τι πρέπει να κάνει ο λαός για να σώσει τη Μακεδονία;» διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.

Ξεκάθαρο μήνυμα για την καταψήφιση της κυβέρνησης έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί αυταπάτες στον ελληνικό λαό, ενώ, παράλληλα, αναφέρθηκε και στις φήμες για άμεση συζήτηση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Γιατί τέτοια πρεμούρα. Ποιος κρύβεται από πίσω;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κατάπτυστη συμφωνία που θα πληρώσουν οι λαοί των Βαλκανίων.

Για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έκανε λόγο και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με αφορμή την ίδια φημολογία περί διαδικασίας-εξπρές. Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής ξεκαθάρισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συνιστά εθνική προδοσία και χυδαία εκχώρηση της Ιστορίας μας, κάνοντας πολλές ιστορικές αναφορές στην ευθύνη της Αριστεράς διαχρονικά για την απεμπόληση της Μακεδονίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα