Και νέος γύρος κινητοποιήσεων σε μεγάλες πόλεις

Νέες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας προετοιμάζουν τα στελέχη της Παμμακεδονικής ΣυνομοσπονδίαςΜε πρότυπο την περσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, που συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ίσως και 1.000.000, τα στελέχη της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας σχεδιάζουν τον νέο γύρο συλλαλητηρίων.

Χθες ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ιωάννης Αθανασιάδης σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων με ορίζοντα το συλλαλητήριο της 27ης Ιανουαρίου. Η πρώτη κινητοποίηση θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. Ωστόσο θα είναι μόνο η αρχή. Από τις 21 του μήνα μία πολυπληθής ομάδα θα βρεθεί στις λίμνες Πρέσπες και από εκεί θα ξεκινήσει πορεία που θα περάσει από όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και να καταλήξει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν τα στελέχη της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, η πορεία θα περάσει από την Καστοριά και τη Φλώρινα, στις 22 Ιανουαρίου από Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Εδεσσα και στις 23 από Γιαννιτσά, Κιλκίς και Σέρρες, όπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική διαμαρτυρία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προγραμματίζεται διαμαρτυρία στην πόλη της Δράμας.

Η πορεία αναμένεται να περάσει στις 24 Ιανουαρίου από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ διαμαρτυρία προγραμματίζεται και στην Κατερίνη. Την ίδια ώρα προγραμματίζονται παράλληλες πορείες και την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία στη Λάρισα, η οποία το Σάββατο θα καταλήξει μέσω Θήβας και Λαμίας στη Λιβαδειά. Πολίτες αναμένεται να κινητοποιηθούν από τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Οσον αφορά τους διαδηλωτές από τη νησιωτική Ελλάδα, αναμένεται να συγκεντρωθούν το Σάββατο στον Πειραιά όπου θα γίνει συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι πορείες θα συγκλίνουν προς την Αθήνα, όπου στις 27 Ιανουαρίου οι διαδηλωτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Καμμένος και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα