Παράταση ενός έτους για τα κλειστά ακίνητα

Για υποβολή δήλωσης απαλλαγής από τέληΕως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν δήλωση στους οικείους δήμους περί της μη χρήσης των ακινήτων, στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, προκειμένου να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη καθαριότητας και φωτισμού. 

Η παράταση της ισχύουσας προθεσμίας, που λήγει στις 18/01/2019, κρίνεται αναγκαία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με χρεώσεις δημοτικών τελών πολίτες οι οποίοι είτε δεν ενημερώθηκαν εντός της εξάμηνης προθεσμίας για την υποχρέωση υποβολής δήλωσης είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τη σχετική δήλωση στον οικείο ΟΤΑ.

Νομοθετική ρύθμιση

Για τον σκοπό αυτόν, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, με αναδρομική ισχύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Σημειώνεται ότι τα ακίνητα στα οποία διακόπτεται από εδώ και στο εξής η ηλεκτροδότηση θα απαλλάσσονται από την καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους προς τον οικείο δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Μέχρι την υποβολή της ανωτέρω δήλωσης, τα τέλη οφείλονται και θα βεβαιώνονται σε βάρος του ιδιοκτήτη του ακινήτου, ενώ αν, παρά τη δήλωση, γίνεται χρήση ή ηλεκτροδότηση του ακινήτου, θα βεβαιώνεται επιπλέον και ισόποσο πρόστιμο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα