Θρίλερ στο Μεσολόγγι με την πτώση αεροσκάφους

Αγωνία για την τύχη του 46χρονου χειριστή του μονοκινητήριου που κατέπεσε ανοιχτά της παραλίας ΚαβουρότρυπαΣε εξέλιξη βρίσκονταν έως αργά χθες το βράδυ στο Μεσολόγγι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 46χρονου χειριστή ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους, το οποίο έπεσε το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου, ανοιχτά της παραλίας Καβουρότρυπα. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή εντοπίστηκε μια κηλίδα από πετρέλαιο και τρεις δύτες βούτηξαν στα νερά, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν κάτι. Οι έρευνες θα συνεχιστούν ξανά σήμερα, με την οικογένεια του πιλότου να αγωνιά για την τύχη του.

O 46χρονος Π.Κ., μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας, πατέρας δύο παιδιών από τα Γιάννενα, είχε απογειωθεί από την τοπική αερολέσχη με προορισμό την Πάτρα, όπου έμενε και θα επέστρεφε στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία επαφή που είχε με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ήταν στις 12.29, όταν ενημέρωσε ότι θα κινηθεί στον άξονα μεταξύ Πάτρας και Μεσολογγίου. Ομως, στις 13.20 δεν είχε προσγειωθεί και λίγα λεπτά αργότερα οι Αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή.

Ο ψαράς

Την πτώση είδε ένας ψαράς, ο οποίος τηλεφώνησε άμεσα στις λιμενικές Αρχές και περιέγραψε ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να πέφτει στη θάλασσα: «Ακουσα ένα θόρυβο την ώρα που ψάρευα και γύρισα για να δω τι ήταν. Τότε είδα ένα μικρό αεροπλάνο να πετάει πολύ χαμηλά. Ξαφνικά το είδα να κάνει τούμπα στον αέρα, να ακουμπάει το ένα φτερό του στο νερό και μετά να βυθίζεται σχεδόν αμέσως» ανέφερε σοκαρισμένος και πρόσθεσε ότι το μικρό διθέσιο αεροσκάφος δεν έμεινε καθόλου στην επιφάνεια ώστε να μπορέσει να το προσεγγίσει έστω μία βάρκα για βοήθεια.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό πήραν μέρος δυνάμεις του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών, ακόμα και ψαράδες με τα σκάφη τους, ενώ από αέρος συνέδραμε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ανθρωποι που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή αναφέρουν ότι είναι γεμάτη ισχυρά ρεύματα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ανεύρεση του πιλότου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα