Κορυδαλλός: Με κινητά Γιαννουσάκης και Φλώρος

Εκτακτος έλεγχος στις φυλακέςΜε κινητά τηλέφωνα «πιάστηκαν» στις Φυλακές Κορυδαλλού ο ισοβίτης για την υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1» Μάκης Γιαννουσάκης και ο καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Αριστείδης Φλώρος. 

Συγκεκριμένα, ο έκτακτος έλεγχος πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στις Φυλακές Κορυδαλλού, μετά τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ότι θα λάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την πρόσφατη απόδραση των δύο κρατουμένων την Πρωτοχρονιά, αλλά και τη δολοφονία του Αλβανού Αλμπερτ Μπάκο στις αρχές τις εβδομάδας.

Μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο βρέθηκαν με κινητά τηλέφωνα στα κελιά τους, τα οποία και κατασχέθηκαν, ο Αριστείδης Φλώρος και ο Μάκης Γιαννουσάκης. Οπως έγινε γνωστό, έπειτα από εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου οι έλεγχοι -τακτικοί και έκτακτοι- στις Φυλακές Κορυδαλλού θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας κρατουμένων και εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και η επιτάχυνση της επιλογής και της τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η πύκνωση και η ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, καθώς και η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και, τέλος, η συχνή διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα