Κύπελλο Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αντιμέτωποι στα ημιτελικά

Η κλήρωση της 10ης Δεκεμβρίου για το final-4 του Κυπέλλου Μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Ο.Κ. (Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) ανέδειξε τα ζευγάρια Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και Κύμης-ΠΑΟΚ. Οι νικητές των δυο αναμετρήσεων που θα λάβουν χώρα στις 13 Φεβρουαρίου, θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Ηρακλείου «Δύο Αοράκια». Στον ίδιο χώρο, είχε φιλοξενηθεί και πέρυσι ο τελικός Κυπέλλου, όπου η ΑΕΚ είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού παίρνοντας τον τίτλο της Κυπελλούχου για τη σεζόν 2017/18.

Μάλιστα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί παρουσία μαθητών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ.: «Παρουσία μαθητών από τα σχολεία της Κρήτης θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ανδρών της περιόδου 2018-19, που έχει οριστεί για την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο». Το γεγονός που οδήγησε την Ε.Ο.Κ. να επαναλάβει την περσινή διαδικασία, ήταν το όμορφο και φίλαθλο κλίμα που δημιουργήθηκε στον περσινό τελικό, δεδομένου ότι στο γήπεδο δεν βρίσκονταν οπαδοί των δύο ομάδων, αλλά μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Με αφορμή το γεγονός ότι στον φετινό ημιτελικό Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός θα παίξεις ως γηπεδούχος έναντι του Ολυμπιακού, ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε: «Αυτή ήταν η πρώτη φορά στα όσα χρόνια βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, που κληρωθήκαμε να παίξουμε ως γηπεδούχοι στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Προφανώς και θα είναι ένα πολύ σημαντικό νοκ άουτ παιχνίδι, ωστόσο θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς να πούμε πολλά πράγματα. Ελπίζουμε το Φεβρουάριο να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι είμαστε τώρα».

Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Α1, ενώ στο στοίχημα Basket League της bwin για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος βλέπουμε ότι οι Πράσινοι έχουν περισσότερες πιθανότητες από τον Ήφαιστο Λήμνου για μια ακόμα νίκη στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Μύρινας «Νίκος Σαμαράς».

Το ντέρμπι της 13ης Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ θα είναι η 5η φορά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε ημιτελικό Κυπέλλου και η 26η που θα αναμετρηθούν στον θεσμό. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις αναμετρήσεις των «αιωνίων» σε επίπεδο Κυπέλλου Ελλάδος είχαν επί το πλείστον πράσινο χρώμα.

Στατιστικά, στους 25 αγώνες που έχουν παίξει μεταξύ τους από το 1976 ως το 2017, ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει 18 φορές, ενώ ο Ολυμπιακός έχει πάρει 7 νίκες.

Όσο για τους αγώνες στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης, ο Παναθηναϊκός έχει 3 στις 4 νίκες έναντι του Ολυμπιακού και κατά συνέπεια, ισάριθμες προκρίσεις σε Τελικό Κυπέλλου.

Η μοναδική φορά που ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από ημιτελικό Κυπέλλου ήταν το 2002, όταν επικράτησε του Παναθηναϊκού με 83-75 μέσα στο ΣΕΦ.

Το κοντινό μέλλον επιφυλάσσει ένα ακόμα ντέρμπι μεταξύ των δύο «αιωνίων»· αυτή τη φορά πρόκειται για τον αγώνα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League, στον οποίο ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα