Ανδρικές τσάντες πλάτης: Τι να προσέξετε κατά την αγορά τους

Οι ανδρικές τσάντες πλάτης είναι πολύ βολικές για το σύγχρονο άντρα που θέλει να κουβαλάει αρκετά πράγματα στη δουλειά, όπως φορητό υπολογιστή, βιβλία και χαρτιά, χωρίς να επιβαρύνει τη μέση και τον κορμό του, όπως συμβαίνει με τους χαρτοφύλακες. Έχει αποδειχθεί ότι οι τσάντες πλάτης αποτελούν το σωστότερο ορθοπεδικά μέσο για τη μεταφορά μεγάλων βαρών, αφού κατανέμουν το βάρος σε όλο τον κορμό και όχι μόνο στον έναν ώμο που κάνει τη σπονδυλική στήλη να γέρνει και να πιέζεται ανομοιόμορφα. Όμως, οι ανδρικές τσάντες πλάτης επιτελούν έναν ακόμη ρόλο: τον αισθητικό. Οι περισσότεροι άνδρες διστάζουν να κρατήσουν κάποια άλλη τσάντα, όμως τα σακίδια αποτελούν μια πολύ καλή στιλιστική επιλογή που ταιριάζει με casual ντύσιμο και πλέον υιοθετείται από πολλούς. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή όταν αγοράζετε μια ανδρική τσάντα πλάτης, ώστε να αγοράσετε το σχέδιο που ταιριάζει γενικότερα στο ντύσιμό σας, αλλά και που θα σας βολέψει και θα σας επιτρέψει ελευθερία κινήσεων.

Χρώμα

Οι ανδρικές τσάντες πλάτης βγαίνουν σε πολλά χρώματα, πολλές μάλιστα έχουν και διάφορες στάμπες. Το ζήτημα είναι να σκεφθείτε για ποιο λόγο θα χρησιμοποιήσετε την τσάντα. Αν τη θέλετε για το γραφείο, ακόμα και αν το στυλ στη δουλειά είναι casual, ένα ουδέτερο χρώμα, όπως καφέ, μαύρο, μπεζ ή γκρι, είναι μονόδρομος. Αν, όμως, θέλετε την τσάντα για εκδρομές, τότε έχετε σαφώς πολύ μεγαλύτερη ελευθερία.

Υλικό

Όπως και στο χρώμα, έτσι και στο υλικό της τσάντας, αν τη θέλετε για τη δουλειά, τότε πρέπει να κινηθείτε σε ασφαλείς επιλογές, όπως το δέρμα. Αν από την άλλη η τσάντα θα χρησιμεύσει για κάποια δραστηριότητα, όπως πεζοπορία, κάτι που ισχύει συχνά στις ανδρικές τσάντες πλάτης, τότε καλό είναι το υλικό να είναι ανθεκτικό και αδιάβροχο, όπως για παράδειγμα ο πολυεστέρας.

Εργονομία

Η εργονομία αποτελεί μία παράμετρο που μπορεί να κάνει το σακίδιό σας βολικό ή άβολο. Είναι ουσιαστικά μία προσωπική προτίμηση, οπότε εξαρτάται από το σκοπό και τις λειτουργίες της τσάντας. Για ανδρικές τσάντες πλάτης για τη δουλειά, καλό είναι να υπάρχουν πολλές τσέπες και φερμουάρ, για να γίνεται αποτελεσματικός διαχωρισμός των πραγμάτων. Αν θέλετε να παίρνετε μαζί σας το laptop, τότε υπάρχουν πολλές ανδρικές τσάντες πλάτης με ειδική θήκη για αυτό. Διαφορετικοί θάλαμοι πρέπει να υπάρχουν και στις εκδρομικές τσάντες, ενώ σε αυτές δίνεται και μεγάλη σημασία στις εξωτερικές τσέπες που έχουν επιπλέον επένδυση για να προστατεύουν τα ευπαθή αντικείμενα, όπως τα γυαλιά ηλίου.

Μήκος κορμού

Ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή τσάντας πλάτης είναι το μήκος του κορμού. Για να υπολογίσετε το μήκος του κορμού σας, θα πρέπει να μετρήσετε την απόσταση από τον έβδομο σπόνδυλο, δηλαδή από το σημείο που ενώνονται οι ώμοι με την πλάτη, μέχρι τη λεκάνη. Αυτή η μέτρηση είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν κουβαλάτε μεγάλο βάρος με το σακίδιο. Αν το σακίδιο είναι πολύ κοντό για το μήκος του κορμού σας, τότε η άκρη του θα χτυπάει στη σπονδυλική στήλη και μπορεί ακόμα και να προκαλέσει τραυματισμούς, ενώ αν είναι μεγάλο, τότε θα είναι πολύ άβολο στο περπάτημα.

Πηγή: Leathertouch.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα