UBS: Είναι επίφοβο να επενδύσετε στη στερλίνα

Αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορέςΑμεση, βέβαια, ήταν και η αντίδραση κορυφαίων παραγόντων της διεθνούς αγοράς, μετά τις εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit. Να περιορίσουν την έκθεσή τους σε χρηματοοικονομικούς πόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι αγορές θα συνεχίσουν να είναι ευάλωτες στην πολιτική αναταραχή εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης αβεβαιότητας γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, έσπευδε να προτρέψει τους επενδυτές η διεύθυνση της τράπεζας UBS. 

«Η αναταραχή στις αγορές δεν θα κοπάσει ωσότου υπάρξει σαφής έκβαση στη διαδικασία» προέβλεψε ο Ντιν Τέρνερ, οικονομολόγος της UBS, προσθέτοντας πως «δεν προτείνουμε στους επενδυτές να κάνουν τοποθετήσεις στη στερλίνα, σε μετοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε αξιόγραφα, τουλάχιστον όσο υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη σαφήνειας».

Καθυστέρηση

Από την πλευρά της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citi κρίνει πως υπάρχει πλέον πολύ υψηλή πιθανότητα το Brexit να καθυστερήσει κι άλλο και να μην τελεσφορήσει την καθορισμένη ημερομηνία, την 29η Μαρτίου, μετά την απόρριψη από το βρετανικό Κοινοβούλιο της συμφωνίας που έκλεισε η Τερέζα Μέι με την Ε.Ε.

«Πιστεύουμε ότι η προοπτική ενός άτακτου, χωρίς συμφωνία Brexit απομακρύνθηκε κι άλλο» σημείωνε χθες κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs, ενώ το βατερλό της Μέι είχε γίνει πρωτοσέλιδο τόσο στον βρετανικό όσο και στον διεθνή Τύπο. «Η Βρετανία κατευθύνεται προς τα βράχια με ευθύνη πολιτικών παραγόντων που δεν ανήλθαν στο ύψος των περιστάσεων», συμπέραινε ο ξένος Τύπος, την ώρα που οι βρετανικές εφημερίδες μιλούσαν για την πλήρη ταπείνωση της Μέι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα