ΓΙΑ ΓΚΙΝΕΣ: Η σούπερ γιαγιά με τους 149 απογόνους!

10 παιδιά, 50 εγγόνια, 87 δισέγγονα και δύο τρισέγγονα έχει η κυρα-Παναγιούλα, 105 ετών, από την ΚάλυμνοΕίναι η γηραιότερη Ελληνίδα, καθώς διανύει το 105ο έτος της ηλικίας της, δηλαδή έχει ζήσει όλη τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας, τους Βαλκανικούς Πολέμους, τη Μικρασιατική Καταστροφή και δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Πρόκειται για τη γιαγιά Παναγιούλα Στεφανιδάκη από την Κάλυμνο, που έχει 50 εγγόνια, 87 δισέγγονα, δύο τρισέγγονα και άνετα μπορεί να λάβει μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες! 

Τα λαμπερά μάτια της έχουν δει πολλά και στα στερνά της έμελλε να ζήσει την οικονομική κρίση που χτύπησε την Ελλάδα. Ομως, η γιαγιά Παναγιούλα αυτή τη φορά απολαμβάνει τη ζωή σε οίκο ευγηρίας στην Κάλυμνο και συνεχίζει ακάθεκτη να χαρίζει χαμόγελα σε δικούς της ανθρώπους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βήμα της Κω», η γλυκύτατη Παναγιώτα (Παναγιούλα) Στεφανιδάκη γεννήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 1914, όπως αναφέρουν τα επίσημα ατομικά έγγραφα εκείνης της εποχής. Δεν αποκλείεται, όμως, να είναι και μεγαλύτερη, αφού εκείνα τα χρόνια δεν έγραφαν αμέσως στα κορίτσια τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. 

Η κυρία Παναγιούλα, όπως την αποκαλούν και την ξέρουν όλοι, γεννήθηκε στο ακριτικό νησί της Καλύμνου από Καλύμνιους γονείς. Παντρεύτηκε τον Μικρασιάτη Μιχαήλ Στεφανιδάκη, που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό από Κρητικό πατέρα και μητέρα Κώα. Απέκτησε μαζί του 10 παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια: τον Νικόλα, τον Χρήστο, τον Παντελή, τον Γιάννη και τον Κώστα, τη Θεμελίνα, τη Σεβαστή, την Αγγελική, τη Γεωργία και τη Μαρία.

Τα… δεκάδες εγγόνια και τρισέγγονα που έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα είναι ένα επίτευγμα που σίγουρα αποτελεί ρεκόρ. Ισως το μυστικό της μακροζωίας της να είναι ότι παραμένει δραστήρια και υγιής, γεγονός που αποδεικνύεται από τη φροντίδα που προσφέρει στις φίλες και στους φίλους της, με τους οποίους συγκατοικεί στον οίκο ευγηρίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα