Θρασύτατο «κουκούλωμα» για την επίθεση κατά νοσηλεύτριας

Ασθενής μαχαίρωσε εργαζόμενη στον Ερυθρό Σταυρό και η διοίκηση όχι μόνο προσπάθησε να το αποσιωπήσει, αλλά χλεύασε και το θύμαΡεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Ηταν το μεροκάματο του τρόμου. Μόλις είχα βγει από το ασανσέρ με μια συνάδελφό μου και ξαφνικά βλέπω έναν εξαγριωμένο ασθενή γύρω στα 55-60, έξω από το τμήμα όπου δουλεύω, να μου επιτίθεται με ένα μικρό μαχαίρι. Ενστικτωδώς, άρχισα να παλεύω για τη ζωή μου ουρλιάζοντας.

Με έβριζε, με κλότσαγε, μου έσκισε την μπλούζα και προσπαθούσε να με μαχαιρώσει. Οταν είδε ότι αντιστέκομαι, τότε έβγαλε από τη ζώνη του ένα τεράστιο μαχαίρι και με τραυμάτισε ψηλά στον μηρό. Ευτυχώς δεν με πέτυχε στη μηριαία αρτηρία, γιατί τώρα δεν θα μιλούσαμε. Θα με σκότωνε εάν δεν άνοιγε η πόρτα του τμήματος και ο συνάδελφός μου νοσηλευτής δεν με έσωζε κυριολεκτικά από τα χέρια του. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα»…

Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια, η προϊσταμένη νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταύρος, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της «δημοκρατίας», μας περιγράφει την παραλίγο δολοφονία της από έναν ασθενή.

Απάντηση – σοκ

Ερωτήματα, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ η επίθεση, που λίγο έλειψε να καταλήξει σε φόνο μέσα στο νοσοκομείο, έγινε στις 06.50 το πρωί της περασμένης Δευτέρας, η διοίκηση μόλις χθες (!) έβγαλε ανακοίνωση για να απαντήσει ουσιαστικά στις… ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που αποκάλυψαν το θέμα.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση επιβεβαίωσε το γεγονός, αφού πρώτα σχολίασε με ιδιαίτερο τρόπο την ανακοίνωση των εργαζομένων, τονίζοντας ότι «περιγράφουν α λα Χίτσκοκ στην ταινία “Ψυχώ”»…

Επίσης, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της διοίκησης, που δεν είπε ούτε «περαστικά» στη νοσηλεύτρια, η οποία μπήκε στο χειρουργείο, της έβαλαν ένα ράμμα στο πόδι και παρέμεινε εκεί για δύο ημέρες, όπως μας είπε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ Αριστείδης Δάγλας. «Ο διοικητής δεν πήγε στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν η εργαζόμενη για να της πει ένα “περαστικά”. Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την “αφωνία” της διοίκησης και την εξοργιστική αδράνεια με την οποία “κουκουλώθηκε” το τραγικό αυτό συμβάν. Γιατί, άραγε, ο διοικητής του ΕΕΣ δεν δημοσιοποίησε το γεγονός; Οι νοσηλευτές της χώρας περιμένουν εξηγήσεις, εκτός κι αν πρέπει να έχουμε πρώτα νεκρούς για να ληφθούν μέτρα ασφαλείας του προσωπικού – πρώτα να έχουμε νεκρούς. Τα νοσοκομεία είναι ξέφραγα αμπέλια» καταγγέλλει ο κ. Δάγλας.

Η νοσηλεύτρια είπε στη «δημοκρατία» ότι δεν ξέρει εάν ο άντρας που της επιτέθηκε είχε ψυχολογικά προβλήματα: «Ηταν στην κλινική πριν από μία εβδομάδα και χειρουργήθηκε. Ούτε φλέβα τού έβαλα ούτε ορό ούτε έκανα κάποια αλλαγή. Την Παρασκευή (11 Ιανουαρίου) έφυγε μόνος του, χωρίς να λάβει εξιτήριο από τους γιατρούς, και τον ψάχναμε. Οσο διάστημα νοσηλεύτηκε, δεν του χορηγήσαμε ψυχιατρικά φάρμακα».

Ο ασθενής, μετά την επίθεση, συνελήφθη από δύο αστυνομικούς που φρουρούσαν έναν κρατούμενο στον όροφο, άκουσαν τις φωνές και έτρεξαν να βοηθήσουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα