Σταθάκης: Δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος

Πριν αλέκτορα φωνήσαι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης (φωτό) «άδειασε» τη διοίκηση της ΔΕΗ και σε χθεσινή συνέντευξη απέκλεισε το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της επιχείρησηςΤις αυξήσεις είχε στην ουσία προαναγγείλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μαν. Παναγιωτάκης σε προχθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους. Ο κ. Παναγιωτάκης είχε υποστηρίξει πως οι «μονοψήφιες» αυξήσεις στα τιμολόγια είναι απαραίτητες ώστε να καταφέρει η ΔΕΗ να βγει στις αγορές για άντληση κεφαλαίων.

Οι δηλώσεις Σταθάκη έχουν αυξημένο ενδιαφέρον γιατί προ διμήνου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αυξήσεων μέσω ενσωμάτωσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ «ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα (CO2)».

Μιλώντας στο Open TV ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως «κατηγορηματικά δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος. Η τιμή έχει μειωθεί το 2017 και το 2018 βάσει Eurostat, λόγω ανταγωνισμού.

Τώρα πια η ΔΕΗ έχει το 80% και το 20% οι ανταγωνιστές. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει γίνει βελτίωση τιμών και η ΔΕΗ, από την πλευρά της, κάνει εκπτώσεις για να κρατάει το νοικοκυριό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα