«Παρών» και ο Κατσίφας με την πολύτιμη σημαία του

Η πλατεία Συντάγματος την Κυριακή θα γεμίσει ελληνικές σημαίες στο συλλαλητήριο κατά της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο μία από αυτές θα έχει εξόχως τιμητική θέσηΠρόκειται για την τεράστια ελληνική σημαία που είχε φτιάξει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος στις 28 Οκτωβρίου 2018 έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Ο Βορειοηπειρώτης είχε κατασκευάσει με δικά του έξοδα την τεράστια σημαία που γράφει «Βόρεια Ηπειρος, γη ελληνική – Η Μακεδονία είναι ελληνική – Βουλιαράτες». Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε πάει τη σημαία και στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια του 2018 στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Τώρα η σημαία, την οποία έχουν «επικηρύξει» οι Αλβανοί, θα ξαναταξιδέψει στην Αθήνα και μαζί της νοερά θα βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Την παρουσία της σημαίας στο συλλαλητήριο της Κυριακής γνωστοποίησαν τα βορειοηπειρωτικά σωματεία: «Η μεγάλη σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα είναι εκεί για να δηλώσει το «παρών» του! Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να λείπει απ’ το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, όπως δεν έλειπε και στα προηγούμενα».

Ακόμα και μετά τον θάνατό του, δηλαδή, ο ψυχωμένος Βορειοηπειρώτης θα φωνάξει «παρών» μέσα από τη σημαία που είχε ράψει διαθέτοντας ένα ολόκληρο μηνιάτικο, όπως έχουν πει συγγενείς του. Πρόκειται για τη σημαία που είχε εμφανιστεί τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του Κατσίφα, κάνοντας από εκείνη τη στιγμή τους Αλβανούς να την αναζητούν για να την κατασχέσουν ως τεκμήριο ελληνικού αλυτρωτισμού.

Σε πείσμα όλων, όμως, η σημαία αυτή θα υψωθεί στον ελληνικό ουρανό, για να στείλει σε όλους το πιο ηχηρό μήνυμα, και κατόπιν θα φυλαχτεί προσεκτικά έως την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί, κρατώντας ολοζώντανη τη μνήμη του Βορειοηπειρώτη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα