Οι τρομοκράτες ήθελαν θύματα έξω από τον Αγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα από την Εικονοκλαστική ΣέχταΣτο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται το κείμενο της ανάληψης ευθύνης για τη βόμβα που είχε εκραγεί το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2018 στο Κολωνάκι, έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά. Το κείμενο της προκήρυξης, το οποίο αναρτήθηκε σε ισπανική ιστοσελίδα, υπογράφει ομάδα αναρχικών ως Εικονοκλαστική Σέχτα. 

Από τα πρώτα συμπεράσματα της Αντιτρομοκρατικής προκύπτει ότι πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση. Πάντως, στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης αναφέρεται πως η δράση της οργάνωσης μετρά ήδη έναν χρόνο. Την Αντιτρομοκρατική προβληματίζει έντονα η αναφορά στο κείμενο πως οι δράστες δεν περίμεναν να είναι τόσο χαμηλής ισχύος η έκρηξη, καθώς και πως αυτή η επίθεση θα είναι οδηγός για το μέλλον. Ουσιαστικά, τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί πιο μεγάλη επίθεση. 

Στο κείμενό τους οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα. «Αυτό ήταν μια εισαγωγή για το τι θα ακολουθήσει. Τα χέρια μας δεν τρέμουν όταν έρθει η ώρα να χυθεί αίμα. Δεν θα δείξουμε ευαισθησία ή έλεος στους εχθρούς μας» γράφουν χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή. Μάλιστα, σημειώνουν ότι σκοπός τους ήταν να υπάρξουν θύματα έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα