Αλαλούμ στην «Πρωτοβουλία»

Σε απόγνωση ο Γιάννης Μπουτάρης! Βροχή οι αρνήσεις για κάλυψη της θέσης που άφησε η Καλυψώ ΓούλαΣυνεχίζεται το… αλαλούμ στην παράταξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη μετά την τριπλή παραίτηση -και μάλιστα με αιχμές- της μέχρι πρότινος προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώς Γούλα. 

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι στενοί συνεργάτες του βρίσκονται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη της κυρίας Γούλα, με τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας» να αρνούνται την πρόταση που τους γίνεται και τους αντιδημάρχους της διοίκησης να ψάχνουν… ψηφοδέλτιο και επικεφαλής προκειμένου να ενταχθούν μετά τις εξελίξεις!

Την Παρασκευή η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, της οποίας προήδρευσε ο Γιάννης Μπουτάρης, συνεδρίασε επί μακρόν με μοναδικό θέμα το ποιος θα διαδεχτεί την Καλυψώ Γούλα. 

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου, στην οποία προτάθηκε η θέση της προέδρου, αρνήθηκε, ωστόσο ο κ. Μπουτάρης δήλωσε σε στενούς συνεργάτες του πως θα επιμείνει, ώστε να τη μεταπείσει. Στο «τραπέζι» έπεσαν διάφορα ονόματα, μεταξύ άλλων εκείνο του υπευθύνου του OK THESS Σίμου Μπενσανσόν, αλλά και των αντιδημάρχων Θανάση Παππά και Πέτρου Λεκάκη.

Ενιαίο μέτωπο

Την ίδια ώρα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Θανάσης Παππάς με μακροσκελή ανακοίνωσή του στο facebook χθες Κυριακή ήρθε να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της «Πρωτοβουλίας». Πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου μετώπου και κάλεσε όσους έχουν προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες να τις αφήσουν πίσω.

«Αν είχαμε τη δυνατότητα υλοποίησης ενός εργαστηρίου κεκλεισμένων των θυρών από όλους όσοι ευαγγελίζονται την κανονικότητα και βρίσκονται στη λογική που περιέγραψα για ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης της πόλης κοστολογημένο και συναινετικό, μάλλον θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία άνω του 80%» έγραψε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι οι «σκοπιμότητες φαίνεται να κυριαρχούν».

Κατά τη συζήτηση της Παρασκευής η αντιδήμαρχος Ελλη Χρυσίδου είπε πως πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου. Μαζί της συμφώνησε και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε… προεκλογικό τραπέζι, μαζί με τους Θανάση Παππά και Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, με την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφια δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα