Ο ειδικός εισαγγελέας «δικαιώνει» τον Τραμπ!

Είναι «ανακριβές» ότι ο πρόεδρος ανάγκασε τον Κόεν να πει ψέματα στο Κογκρέσο για τις ρωσικές επαφέςΑπό την
Ελενα Στάθου-Ελευθερόγλου

Το αίμα του πίσω πήρε ο Αμερικανός πρόεδρος λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του BuzzFeed, που προκάλεσε σάλο την Παρασκευή, το οποίο υποστήριζε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του Μάικλ Κόεν να πει ψέματα στο Κογκρέσο, καθώς το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας «ανακριβές» το δημοσίευμα!

«Η περιγραφή του BuzzFeed συγκεκριμένων ανακοινώσεων του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα και ο χαρακτηρισμός εγγράφων και καταθέσεων που αποκτήθηκαν από αυτό το γραφείο, αναφορικά με την κατάθεση του Μάικλ Κόεν στο Κογκρέσο, είναι ανακριβείς» δήλωσε ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του γραφείου Μούλερ, σε ανακοίνωσή του. Είναι η πρώτη ανακοίνωση που αναφέρεται σε κάποιο δημοσίευμα όσον αφορά την έρευνα για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016, διαψεύδοντάς το.

Ο πρόεδρος Τραμπ, φανερά ικανοποιημένος από την ανακοίνωση του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα, έγραψε στο twitter: «Μια πολύ θλιβερή ημέρα για τη δημοσιογραφία, αλλά μια σπουδαία ημέρα για τη χώρα μας».

Το δημοσίευμα του BuzzFeed, που επικαλείται δύο μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ανέφερε ότι ο Τραμπ είπε στον δικηγόρο του να καταθέσει ψέματα στο Κογκρέσο και πως ο Κόεν ενημέρωνε τακτικά τον πελάτη του και την οικογένειά του για τα επιχειρηματικά σχέδιά του στη Μόσχα, την ώρα που ο μεγιστάνας διαβεβαίωνε ότι δεν έχει καμία επιχειρηματική συναλλαγή με τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, χθες, ο νυν δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, ο Ρούντι Τζουλιάνι, μιλώντας στη δημοφιλέστατη εκπομπή «Meet the Press» του δικτύου NBC, έριξε νέα «βόμβα», καθώς παραδέχθηκε ότι οι συζητήσεις σχετικά με την ανέγερση του ξενοδοχείου Τραμπ στη Μόσχα διήρκεσαν έως και τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016 και όχι έως τον Ιούνιο πριν από τις εκλογές, όπως έχει καταθέσει ήδη ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, ο Μάικ Κόεν. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον Τζουλιάνι, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερωνόταν για τις συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στον προεκλογικό αγώνα!

—-

Ανταλλάσσει «τείχος» και shutdown με προστασία 700.000 μεταναστών

Σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο του shutdown, που διανύει την 30ή ημέρα, ο πρόεδρος Τραμπ πρότεινε κατά τη διάρκεια νέου τηλεοπτικού διαγγέλματος το Σάββατο να επεκτείνει νομοθετικά την προστασία και τη στήριξη που παρέχονται σε επιπλέον 700.000 μετανάστες, που εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ με τους γονείς τους όταν ήταν παιδιά, τους λεγόμενους «Oνειροπόλους» (Dreamers), καθώς και στους μετανάστες που έχουν λάβει καθεστώς προσωρινής προστασίας, σε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. 

Συγκεκριμένα, πρότεινε την τριετή παράταση της προσωρινής άδειας παραμονής των Dreamers, του προγράμματος DACA, που θέσπισε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα και απέσυρε ο Τραμπ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. 

Επίσης, πρότεινε την τριετή επέκταση του TPS, που θα επιτρέψει σε περίπου 300.000 μετανάστες να εργαστούν μόνιμα, χωρίς άδεια παραμονής. Αυτό το δικαίωμα καταργήθηκε για υπηκόους αρκετών χωρών από την τωρινή κυβέρνηση.

Οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση Τραμπ πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, καθώς το κείμενο του διαγγέλματος είχε διαρρεύσει στον Τύπο. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε την πρόταση «απαράδεκτη», σημειώνοντας ότι δεν «αποτελεί μια καλόπιστη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η σιγουριά στις ζωές των πολιτών». 

Σύμφωνα με την Πελόζι, αυτό που παρουσίασε ως προεδρική παραχώρηση ο Τραμπ είναι απλώς ένα «απάνθισμα πολυάριθμων προτάσεων που έχουν ήδη απορριφθεί στο παρελθόν».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα