Θεωρίες συνωμοσίας από την «εγκλωβισμένη» Μέι

Ποιους κατηγορεί; Σήμερα παρουσιάζει το νέο σχέδιο διαζυγίου με την Ε.Ε.Από τη
Θεανώ Καρούτα

Εξαιρετικά ανησυχητικές» χαρακτήρισε χθες το γραφείο της πρωθυπουργού της Βρετανίας τις υποτιθέμενες συνωμοσίες κοινοβουλευτικών, με στόχο να αφαιρέσουν από την Τερέζα Μέι τη δικαιοδοσία να ηγείται των διαπραγματεύσεων για το Brexit την εβδομάδα που αρχίζει, προκειμένου να ακυρωθεί ή να καθυστερήσει η εφαρμογή του άρθρου 50, ώστε να αποφευχθεί μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία. «Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση και είναι άκρως σημαντικό οι εκλεγμένοι πολιτικοί να σεβαστούν αυτήν την ετυμηγορία» δήλωσε η εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού απαντώντας στα δημοσιεύματα. «Κάθε απόπειρα να αφαιρεθεί η δικαιοδοσία από την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις νομικές απαιτήσεις μιας συντεταγμένης εξόδου σε αυτή την ιστορική στιγμή είναι εξαιρετικά ανησυχητική» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι οι βουλευτές που θέλουν να σεβαστούν το Brexit οφείλουν να το υπερψηφίσουν. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Τερέζα Μέι αναμένεται να παρουσιάσει στους βουλευτές νέο σχέδιο για το «διαζύγιο» μετά το τέλος των -άκαρπων, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο- επαφών που είχε με την αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος.

Δημοσίευμα των «Times» της Κυριακής ανέφερε ότι η Μέι προτίθεται να συνάψει ένα διμερές σύμφωνο με την ιρλανδική κυβέρνηση ώστε να αφαιρέσει από τη συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών για το Brexit το επίμαχο σημείο του backstop, του μηχανισμού ασφαλείας που αφορά τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. 

Εντούτοις, η ιρλανδική έκδοση της ίδιας εφημερίδας, επικαλούμενη ανώτερη πηγή της ιρλανδικής κυβέρνησης, σημείωνε ότι μια πρόταση διμερούς συμφωνίας «δεν είναι κάτι που εξετάζουμε», ενώ μια δεύτερη ανώτερη πολιτική πηγή εκτιμούσε ότι μια τέτοια συμφωνία δεν θα είχε τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κι ενώ για τη Μέι τα δύσκολα συνεχίζονται, οι Εργατικοί σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι οι μοναδικές επιλογές της Βρετανίας είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ή η σύναψη μιας στενής οικονομικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το πρώτο σενάριο έχει ήδη απορριφθεί σε κάθε τόνο από την πρωθυπουργό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα