Κυριάκος: Οφείλουμε να ακούσουμε όλοι τη φωνή των Ελλήνων

«Σήμερα ο ελληνικός λαός μίλησε και τη φωνή του οφείλουμε να την ακούσουμε όλοι. Με πρώτο τον κύριο Τσίπρα και τους πρόθυμους υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών που ετοιμάζονται να ψηφίσουν χωρίς να έχουν καμία τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους τους»Αυτό δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση. Η κυβέρνηση, όπως κατήγγειλε, «υπέγραψε αυτή τη συμφωνία απέναντι στο εθνικό αίσθημα και χωρίς διακομματική συναίνεση», ενώ προανήγγειλε και αναζήτηση ευθυνών για όσα έγιναν στο συλλαλητήριο. Υπογράμμισε δε πως «οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν» και έκανε λόγο για προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως και τον περασμένο Φεβρουάριο, έτσι και στο χθεσινό συλλαλητήριο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε το «παρών» για να εκφράσει την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε δήλωσή του έκανε λόγο για μια διαδήλωση για τη δημοκρατία και την Ελλάδα, προσθέτοντας: «Ολος ο κόσμος είναι πάνω από τα κόμματα, το πιστεύει και το δείχνει».

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, πλαισιωμένος από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, ο οποίος δήλωσε: «Μια μεγάλη ανθρώπινη πλημμύρα από πατριώτες και εθνικιστές στην πλατεία Συντάγματος βροντοφωνάζει: “Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία”! Η Χρυσή Αυγή θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να μην παραδοθεί το ιερό όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ζήτω η νίκη».

«Πρέπει να φάει ένα χαστούκι»

Ακόμη ένας πολιτικός αρχηγός, ο Βασίλης Λεβέντης, εκ μέρους της Ενωσης Κεντρώων, είχε προαναγγείλει την παρουσία του στη συγκέντρωση, εκτιμώντας πως ο κ. Τσίπρας «πρέπει να φάει ένα χαστούκι, να δει μέγα πλήθος απέναντί του, γιατί δεν πρέπει να διαπράξει προδοσία». Οπως είπε, «δεν πρέπει να κάνει κάτι που δεν θέλει ο λαός, κάτι που το κεφάλι τους το κλούβιο πιεστικά επιδιώκει. Κόντρα στη θέληση ενός λαού θέλουν να προχωρήσουν σε μία συμφωνία χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στο Σύνταγμα μετά της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου. Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «τελειώνει τη δουλειά» και θα την ψηφίσει καθώς αυτό έχει υποσχεθεί σε Αμερικανούς και Γερμανούς. «Αυτοί που έχουν μεγάλη ευθύνη είναι οι βουλευτές που θα στηρίξουν αυτή τη συμφωνία και θα γίνουν συνένοχοι» συμπλήρωσε. Παρόντες στο συλλαλητήριο, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νότης Μηταράκης, Βασίλης Κικίλιας, Σοφία Βούλτεψη, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βασίλης Γιόγιακας, Κώστας Βλάσης και Κώστας Σκρέκας. Επίσης, οι ανεξάρτητοι -προερχόμενοι από τους ΑΝ.ΕΛ.- βουλευτές Δημήτρης Καμμένος και Γιώργος Λαζαρίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα