Κτηματολόγιο: Γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πού θα ανοίξουν για να δηλώσουν την περιουσία τους οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα μακριά από τον τόπο διαμονής τουςΣε δύο γραφεία που θα λειτουργούν από τις αρχές του επόμενου μήνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα μπορούν να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο την περιουσία τους οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Το γραφείο της Αθήνας θα λειτουργήσει στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου (επί της λεωφόρου Βεΐκου 137) και θα εξυπηρετεί τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βόρειου και Νότιου Αιγαίου, και Κρήτης.

Στον χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου έχει μισθωθεί ο πρώτος όροφος (3.000 τ.μ.) και εκεί θα εγκατασταθούν όλοι οι ανάδοχοι που τρέχουν το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης. Σε αυτόν τον χώρο, πέρα από τις πληροφορίες που θα παρέχονται, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για τη δήλωση της περιουσίας τους. Οι υπάλληλοι θα παραλαμβάνουν δηλώσεις, θα δίνουν πληροφορίες, θα βοηθούν στον εντοπισμό ακινήτων, θα δίνουν οδηγίες για τη συμπλήρωση των δηλώσεων. Και, όπως διευκρινίζουν από το Κτηματολόγιο, όλα αυτά θα γίνονται δωρεάν.

Το γραφείο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές του επόμενου μήνα στο κέντρο της πόλης, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο εμπορικό κέντρο Porto Center. Θα εξυπηρετεί τις περιοχές Ξάνθης, Δράμας, Χαλκιδικής, Καστοριάς και Φλώρινας.

Τα γραφεία αυτά θα λειτουργήσουν τουλάχιστον για έξι μήνες. Κι αν δοθεί παράταση για τη συλλογή των δηλώσεων, θα παραταθεί και η λειτουργία των γραφείων στο Γαλάτσι και στην Καλαμαριά. Επιπλέον, πέρα από τα δύο προαναφερόμενα γραφεία, θα λειτουργήσουν και 155 «μονάδες ενημέρωσης». Αυτές θα έχουν έδρα σε κάθε υπό κτηματογράφηση καλλικρατικό δήμο, ενώ κάποιες θα επισκεφθούν και μεγάλα χωριά (σε συνεργασία με τους δήμους).

Σταθερές και κινητές

Αυτές οι μονάδες, όπως εξηγούν από το Κτηματολόγιο, θα είναι σταθερές και κινητές. Η κατανομή τους ανά την Ελλάδα θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Θα διαθέτουν ασύρματο δίκτυο σύνδεσης με το internet προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού του ακινήτου των ενδιαφερομένων. Σε αυτές οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες, αλλά δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να καταθέσουν τους φακέλους, όπως γίνεται στα Γραφεία Κτηματογράφησης.

Τέλος, όσοι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορούν μέσω των «έξυπνων κινητών» και ηλεκτρονικών υπολογιστών να κάνουν μια σειρά από κινήσεις – συναλλαγές με το Κτηματολόγιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα