Διώξεις και… απορίες για τους κουκουλοφόρους

Σοβαρά ερωτήματα, που θα πρέπει να απαντηθούν πειστικά, προκαλεί το γεγονός ότι οι έξι από τους επτά συλληφθέντες των πρωτοφανών επεισοδίων……που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή το μεσημέρι της Κυριακής φαίνεται -σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία- ότι δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς δεν είχαν συλληφθεί για αξιόποινες πράξεις. Κι αυτό διότι η αγριότητα που επέδειξαν τα 15-20 άτομα, τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στα σκαλιά πριν από τον αύλειο χώρο της Βουλής, σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε άτομα χωρίς… ιστορικό βίας.

Ο εισαγγελέας άσκησε χθες ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα σε βάρος των επτά συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Οι συλληφθέντες, έξι άντρες και μία γυναίκα, όλοι τους Ελληνες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, τα πλημμελήματα της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, των διακεκριμένων φθορών σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται και για το κοινό όφελος, της αντίστασης κατά της Αρχής, της εξύβρισης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, και της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 27χρονος που είχε συλληφθεί ξανά τον Ιανουάριο του 2018 ως μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης για την εμπρηστική επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι Φαβέλα στον Πειραιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα